L’IDIBELL, l’Hospital Universitari de Bellvitge i la UPC col·laboren per desenvolupar noves tecnologies sanitàries

logoUPC_0

L’IDIBELL, l’Hospital Universitari de Bellvitge i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han signat un acord de col·laboració en matèria d’educació, recerca i innovació per compartir coneixements i necessitats, que permetrà el desenvolupament de noves tecnologies sanitàries. L’acord estableix un marc de relació entre les tres institucions per a col·laboracions futures amb l’objectiu d’impulsar la recerca biomèdica i la transferència de tecnologia.

El conveni facilitarà als investigadors de l’IDIBELL l’accés a les tecnologies existents a la UPC i permetrà que els estudiants i investigadors en enginyeria de la UPC puguin conèixer de prop les necessitats del personal sanitari per desenvolupar solucions innovadores en l’entorn hospitalari.

Aquest acord s’ha realitzat a iniciativa de la Unitat d’Innovació de l’IDIBELL, que serà l’encarregada de gestionar les activitats relacionades amb aquesta col · laboració. Els investigadors que tinguin interès a participar poden escriure un correu a innovacio@idibell.cat

Sobre la UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) és una institució pública de recerca i d’educació superior en els àmbits de l’enginyeria, l’arquitectura i les ciències, i és una de les universitats politècniques líders d’Europa. La UPC forma gairebé 30.000 estudiants de grau i més de 2.400 de màster. Cada any titula 5.000 estudiants de grau i màster i més de 300 doctors i doctores. És una de les primeres universitats europees en transferència tecnològica i és capdavantera a l’Estat en patents registrades, en creació d’spin-offs i en finançament europeu a través del VII programa marc d’R+D en l’àmbit de les TIC. La UPC manté actualment convenis de col·laboració amb més de 2.000 empreses.

El 2012, el volum de contractació per projectes d’R+D+I i transferència tecnològica va ser de 69,7 milions d’euros. Amb 23 escoles i facultats, repartides per 8 campus territorials a Catalunya i amb presència a 130 països dels cinc continents, la UPC està reconeguda pel Ministeri d’Educació com a Campus d’Excel·lència Internacional pels seus projectes Barcelona Knowledge Campus i el Campus Energia, i és la primera universitat espanyola i la 76a del món en l’àrea d’Enginyeria i Tecnologia, segons el QS World University Ranquings.

Scroll to Top