Se celebra el segon simposi RegenBell de cèl·lules mare i medicina regenerativa

  • Després de la bona acollida de la primera edició el 2023, el 21 i 22 de novembre d’aquest any es va celebrar la segona edició del Simposi RegenBell.
  • L’objectiu principal d’aquesta conferència segueix sent establir una plataforma de discussió i intercanvi d’idees entre professionals interessats en la temàtica.
  • Durant tot el dia de dijous i el divendres al matí, s’han presentat 11 conferències, 9 d’elles per ponents invitats, 8 xerrades curtes seleccionades, i 39 pòsters, tots al voltant de les cèl·lules mare i la medicina regenerativa.
NO113 Regenbell web

El dijous i divendres passat, 21 i 22 de novembre, va tenir lloc el segon simposi RegenBell sobre cèl·lules mare i medicina regenerativa, organitzat pel Programa de Medicina Regenerativa de l’IDIBELL (RegenBell). Després d’una primera edició el novembre de 2023, l’esdeveniment segueix tenint com a objectiu principal establir una plataforma inclusiva i col·laborativa per als científics interessats en la medicina regenerativa.

L’esdeveniment s’ha celebrat de nou a l’Institut d’Estudis Catalans, a Barcelona, i ha comptat amb més de 170 assistents. Durant tot el dijous i el matí de divendres, s’han presentat 11 conferències, 9 de les quals per ponents externs invitats, 8 xerrades curtes seleccionades i 39 pòsters. El dijous a primera hora el Dr Ángel Raya, director del RegenBell i investigador ICREA a l’IDIBELL, va dur a terme la benvinguda i l’obertura del simposi.

Tot seguit, van començar les conferències i xerrades, que van durar fins divendres. Repartides en 5 sessions temàtiques i moderades pels caps de grup de recerca del RegenBell, es van enfocar en el desenvolupament i regeneració de l’endoderm, la regeneració amb cèl·lules mare en l’envelliment i la malaltia, la modelització de malalties amb cèl·lules mare pluripotents induïdes, la manipulació del comportament cel·lular col·lectiu i la restauració de l’homeòstasi i la reparació de teixits. Entre els ponents convidats, destaquen el professor Didier Stainier, investigador i director del Max Planck Institute for Heart and Lung Research a Bad Nauheim, Alemanya, que va dur a terme la xerrada plenària del simposi, titulada “Adult heart regeneration in zebrafish and genetic compensation”. També la Dra Anne Grapin-Botton, investigadora i directora del Max Planck Institute of Molecular Cell Biology and Genetics a Dresden, Alemanya, que va fer la primera conferència explicant la modelització del pàncrees amb organoids.

Per acabar, el Dr Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, va entregar els premis a millor pòster i millor xerrada curta, otorgats respectivament a Joan Roncero (IDIBELL) i Joshua Frenster (UPF).

Els tres membres del comitè organitzador, Ángel Raya, Jordi Guiu i Anuska Linares, es mostren satisfets amb la segona edició del simposi, creuen que ha tingut molt bona acollida entre els participants i confien assolir el seu objectiu a mida que se celebrin les properes edicions. També es mostren agraïts a les empreses col·laboradores: MedChemExpress, BGI, Cultek i DD Biolab.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top