Sara Calvo rep el premi al millor article de recerca en salut per a doctorands en el marc de la 15a Jornada de l’ICS

  • Maria Molina, directora científica de l’IDIBELL, moderà la taula rodona sobre la carrera investigadora a l’ICS.
Premi Sara Calvo 15a Jornada ICS web

Girona va acollir la Jornada de Recerca de l’Institut Català de la Salut, que enguany tractà  els desafiaments i estratègies de recerca en malalties respiratòries. La cita anual té com a objectiu donar a conèixer la recerca que s’està duent a terme als instituts de recerca que formen part de l’ICS. La quinzena edició, que tingué lloc el 24 d’octubre, fou organitzada per l’IDIBGI.

La trobada va donar a conèixer les guanyadores i guanyadors de la convocatòria dels diferents Premis de Recerca ICS 2024, atorgats pel Consell Científic de l’ICS. I el premi al Millor Article de Recerca en Salut presentat per investigadors i investigadores en fase de formació a través d’un programa de doctorat fou atorgat, ex aequo, a Sara Calvo, de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge, i a Judit Prat, del VHIR. Calvo és membre del grup de recerca en Epidemiologia de les infeccions bacterianes i investigació de la patogènesis i les bases moleculars de la resistència als antimicrobians. El treball guanyador reflecteix un estudi retrospectiu de la malaltia causada per pneumococ.

La jornada comptà amb diverses ponències i dues taules rodones. La que tractà la carrera investigadora a l’ICS fou moderada per la Dra. Maria Molina, directora científica de l’IDIBELL i directora científica del CIBERES. Hi participaren Robert Montal (IRBLleida), Cristina Rey (Gerència Camp de Tarragona), Cristina Vilaplana (IGTP) i Andreu Vilaseca (VHIR), que van debatre sobre com es podria implantar la planificació del reconeixement de la carrera recercadora pel personal sanitari de l’ICS. Un grup de treball ha identificat els reptes i ha dissenyat un pla d’acció per reconèixer i fomentar la carrera recercadora, i els participants van coincidir que avançar en aquest aspecte era una necessitat urgent per assegurar la continuïtat i millora de la recerca en centres ICS de diferents nivells, sempre comptant amb les diferents disciplines biosanitàries implicades en l’avenç de la recerca en salut.

 

L’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat el 2004. Està participat per l’ Hospital Universitari de Bellvitge i l’ Hospital de Viladecans de l’ Institut Català de la Salut, l’ Institut Català d’ Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’ Ajuntament de l’ Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. El 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Institut de Salut Carles III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre d’EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, IDIBELL és un Centre Acreditat de la Fundació Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top