Oncommun rep el guardó Francisco del Pozo de l’EIT Health Spain com a millor Programa d’Educació de l’any 2020

Aquest projecte de col·laboració entre l’ICO, l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona (UB) ha donat com a resultat la plataforma ICOnnecta’t.

EIT Health Oncommun

El Projecte Oncommun ha rebut el guardó Francisco del Pozo que entrega l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia aplicat a la salut (EIT Health) com a millor Programa d’Educació de l’any 2020. L’acte d’entrega dels premis es va celebrar ahir, dimecres 16 de juny en format virtual, un cop finalitzada la conferència que l’EIT Health ha realitzat aquest any que sota el títol “Time for Trasnformation” i en el que s’han tractat diversos temes cabdals com el paper que jugarà la innovació en els propers anys en el sector sanitari o el seu impacte.

 

L’EIT Health té com a objectiu potenciar la prevenció de la malaltia i la promoció de la salut promovent un envelliment actiu i una millora dels pacients amb malalties cròniques. OCOMMUN és un projecte de col·laboració entre l’ICO, l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona (UB) que ha donat com a resultat la plataforma ICOnnecta’t.

 

Què és el Projecte ONCOMMUN?

Oncommun és un ecosistema digital innovador que connecta pacients i professionals combinant tecnologies consolidades per millorar l’atenció sanitària al càncer mitjançant un programa compacte i de fàcil ús. A més, implementa una atenció escalonada de quatre nivells per respondre de manera ràpida i individualitzada a les necessitats de cada pacient. Gairebé 1.500 ciutadans europeus han participat al Programa Oncommun entre el 2019 i el 2020.

 

Per altra banda, els resultats han demostrat una millora en la qualitat de vida i una reducció estimada del 31,15% en el temps total de baixa per càncer de mama. A més, més del 90% dels/de les usuaris/es només han necessitat atenció dintre dels primers nivells d’atenció preventiva, confirmant que un programa proactiu de promoció de la salut psicosocial i d’educació sanitària és resolutiu i evita l’agreujament i cronificació del malestar emocional en càncer. La proposta també mostra un potencial per amortir l’impacte en el malestar emocional i la qualitat de vida durant el primer any després del diagnòstic de càncer a un cost menor.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top