Arriba Sinergia, la festa de la recerca i la innovació en salut de L’Hospitalet

sinergia-back

Sota el nom de Sinergia, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i el Campus de Medicina i Ciències de la Salut de Bellvitge, de la Universitat de Barcelona, mostraran la recerca puntera que duen a terme, en el transcurs d’una jornada de portes obertes a la ciutadania que tindrà lloc dissabte 16 de novembre, de 10 h a 14 h, a les instal·lacions de l’Hospital Duran i Reynals.

 

Bellvitge, a L’Hospitalet de Llobregat, compta amb un dels pols més actius en investigació biomèdica i assistència sanitària del país. Coincidint amb la Setmana de la Ciència, i de la mà de l’Ajuntament de la ciutat, Sinergia vol difondre la recerca responsable i innovadora que es desenvolupa a les grans infraestructures sanitàries i d’investigació del nostre territori i fer evident la voluntat d’avançar cap a noves formes d’orientar la recerca, tot involucrant-hi la societat per assolir un major impacte en la salut.

 

Sinergia és una activitat organitzada en el marc de projecte PECT “L’Hospitalet, ecosistema innovador en salut”, impulsat per l’Ajuntament de L’Hospitalet i cofinançat per fons europeus FEDER, que té com a objectiu completar i potenciar Bellvitge com a referent internacional en la innovació en l’àmbit de la salut i generar nova activitat industrial i innovadora.

 

La jornada de portes obertes oferirà un conjunt d’activitats adreçades a tota mena de públic. A la zona enjardinada de l’Hospital Duran i Reynals s’instal·larà la fira SaL’Hut, que reunirà les diverses entitats del campus de Bellvitge, associacions de pacients —com l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC), l’Associació Coordinadora Viladecans contra el Càncer o la Fundació Catalana de Fibrosi Quística, entre d’altres—, el Banc de Sang i el Servei d’Emergències Mèdiques. Per al públic més jove, l’organització ha preparat l’espai Experimenta, amb tallers de neurociències i recerca, de la mà de La Mandarina de Newton i l’AECC.

Ocupant l’espai central, l’escenari Quinaciència! esdevindrà un dels epicentres de la jornada, amb monòlegs de ciència a càrrec d’investigadores i investigadors de Bellvitge, una sessió de zumba, organitzada pel servei d’Esports de l’Ajuntament, i un concert de la formació Crash Manouche, de l’Escola de Música-Centre de les Arts de L’Hospitalet.

 

Un altre espai destacat serà el que es dedicarà a la innovació en recerca: gràcies a l’Associació Gastronòmica de L’Hospitalet i el Baix Llobregat, els assistents podran degustar aliments i begudes saludables i de proximitat mentre conversen amb investigadors. Finalment, l’alumnat de l’Institut Bellvitge, que fa tàndem educatiu amb l’IDIBELL, exposaran durant l’esdeveniment els projectes que han dut a terme els darrers tres anys en la cruïlla de les arts i la ciència.

 

Les visites als laboratoris es realitzaran d’una forma ben peculiar: apuntant-se a un escape room (l’IDIESCAPE), ideat per Eduscopi. Els assistents formaran part d’un equip d’investigació que, en un temps rècord, haurà de trobar la cura per combatre la infecció d’un nou virus extremadament mortal.

 

Segons els responsables de la Unitat de Comunicació i Cultura Científica de l’IDIBELL i de l’Ajuntament de L’Hospitalet, impulsors de Sinergia, “quan dos o més elements s’uneixen sinèrgicament creen un resultat que multiplica les qualitats de cadascun d’ells, i que va més enllà de la seva simple suma… I a la nostra ciutat sabem que la recerca i la innovació són agents sinèrgics de la salut”.

 

Dijous 14, i dins d’unes sessions off-Sinergia, els estudiants universitaris del Campus de Bellvitge gaudiran d’un seguit d’activitats exclusives: visites als nous quiròfans de l’HUB i a la farmàcia robotitzada de l’ICO, i una lectura dramatitzada d’Obra de Cajal, inspirada en la vida i l’obra de Santiago Ramon i Cajal, un dels grans científics del país i premi Nobel.

Scroll to Top