Salvem vides: Accelerar la recerca per curar el càncer

salvem_vides

L’IDIBELL acaba d’engegar la seva campanya anual de recaptació de fons, que en el 2019 està dedicada a la recerca en càncer, una malaltia que a Espanya és la primera causa de mort en homes i la segona en dones. Es calcula que un de cada dos homes i una de cada tres dones desenvoluparan un càncer al llarg de la seva vida.

“La recerca en càncer salva vides”, afirma el Dr. Gabriel Capellá, Director de l’IDIBELL. “En els darrers anys hem avançat molt, però és necessari seguir investigant per reduir el temps de diagnòstic i aconseguir cronificar i curar la malaltia en el nombre més gran de persones possible”.
Els fons recaptats en la campanya Salvem vides es destinaran a finançar projectes d’investigació de l’Oncobell, el programa de recerca de l’IDIBELL en teràpies experimentals i mecanismes moleculars en càncer.
 

La campanya es posa en marxa avui al web www.josalvovides.cat, a l’IDIBELL, en algunes institucions associades i en espais públics, com el carrer o els mitjans de transport. També, a les xarxes socials. Els ciutadans, les empreses i els mitjans que ho desitgin podran col·laborar amb aportacions econòmiques, difusió o bé mitjançant la participació en els actes de la campanya.

Un web de donacions i un spot d’homenatge als donants

L’anunci de la campanya Salvem Vides ret homenatge als donants anònims, per agrair la col·laboració de la ciutadania per reunir recursos i ajudar a ampliar les alternatives terapèutiques i la qualitat de vida dels malalts a través de la investigació, amb l’objectiu últim de cronificar i curar el càncer. El missatge és clar, explica el Dr. Ramon Salazar, coordinador del programa Oncobell: “Com més inversió, més de pressa avançarem i més vides podrem salvar. Actualment ja som referent en el tractament de tumors minoritaris i cada dia avancem més cap a l’aplicació de teràpies personalitzades, basades no només en els aspectes clínics habituals (biòpsies, paràmetres clínics, etc), sinó incloent també la informació genètica i sobre l’estil de vida del pacient”.

Un bon exemple d’aquest nou enfocament és el projecte de la investigadora Ruth Rodríguez-Barrueco, recentment guardonada amb un dels Premis d’Investigació L’Oréal-UNESCO “For women in science”: “Volem dissenyar mètodes de cribratge innovadors, mitjançant la nova tecnologia CRISPR, que ens permetin tractar tumors tenint en compte les cèl·lules que els envolten i activant el propi sistema immunitari del pacient per eliminar-los”.

Les persones i organitzacions que vulguin fer una aportació econòmica poden fer servir l’aplicació disponible al web de la campanya www.josalvovides.cat, on també podran conèixer millor la recerca que porten a terme els investigadors de l’Oncobell i com contribuir a la difusió de la campanya Salvem vides, que sota les etiquetes #josalvovides i #yosalvovidas espera fer arribar els seus missatges i ampliar la recaptació a través de les xarxes socials.

Els materials de la campanya Salvem vides també seran visibles a les instal·lacions de l’IDIBELL, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, de l’hospital oncològic Duran i Reynals, seu de l’Institut Català d’Oncologia, del campus de Ciències de la Salut de Bellvitge de la Universitat de Barcelona, i dels ajuntaments de l’Hospital de Llobregat i a la majoria dels de la comarca del Baix Llobregat. 
 

Scroll to Top