Un estudi bioinformàtic desxifra les característiques metabòliques de 25 tipus de càncer

foto_3

A través d’un estudi bioinformàtic de gran quantitat de dades, investigadors de l’IDIBELL – ICO (ProCURE, programa Oncobell) han contribuït a desxifrar les característiques metabòliques de diferents tipus de càncer. A més, aquest estudi ha identificat multitud de noves vulnerabilitats que obren portes a tractaments més precisos del càncer. La recerca, publicada a la revista Cancer Research, ha sigut possible gràcies a la col·laboració establerta amb el grup del professor Joaquín Dopazo de la “Fundación Andaluza Progreso y Salud” i l’“Instituto Nacional de Bioinformática (INB)”.

 

“El metabolisme cel·lular es troba reorganitzat o reprogramat en el càncer; aquesta característica contribueix de forma decisiva a la progressió de la malaltia i formació de metàstasis”, explica el Dr. Miquel Ángel Pujana, investigador IDIBELL-ICO. “Tanmateix es desconeix el perfil metabòlic de molts tipus de tumors”, afegeix.

 

L’equip d’investigadors va partir de 9.428 mostres corresponents a 25 tipus de càncers per tal d’elucidar les característiques metabòliques de cadascun d’ells. “Aquesta informació, combinada amb dades d’expressió gènica, esdevé una valuós compendi de perfils metabòlics en càncer i ens permet establir relacions entre ells i respecte al pronòstic de la malaltia”, afegeix el Dr. Pujana. 

 

En els darrers anys, el metabolisme del càncer ha esdevingut una àrea de molt interès  pel desenvolupament de noves i precises estratègies terapèutiques. “En el nostre estudi, proposem inhibir diferents dianes metabòliques com a nova estratègia terapèutica per evitar la progressió de la malaltia”, comenta l’investigador Oncobell.  
 

Scroll to Top