L’IDIBELL PhD day es consolida en la seva tercera edició

20180316_idibell_phdday2

El passat divendres 16 de març la tercera edició de l’IDIBELL PhD day va tenir lloc a les instal·lacions de l’Hospital Duran i Reynals.  Aquesta jornada científica, organitzada pels investigadors predoctorals del Campus de Bellvitge, té per objectiu donar a conèixer la recerca que realitza aquest col·lectiu i promoure les col·laboracions entre els grups de recerca on s’integren. Enguany, unes 150 persones van assistir a les diverses presentacions, conferències i taules rodones incloses en el programa.

 

L’obertura de la jornada va ser a càrrec del director de l’IDIBELL, el Dr. Gabriel Capellá, el Dr. Josep Ramon Germà, director d’estratègia clínica, investigació i resultats de l’ICO, el Dr. Francisco Ciruela, delegat del Rector per accions estratègiques de recerca de la UB, la Dra. Montserrat Figuerola, gerent territorial de l’ICS a la GTMS, i la jove investigadora Yolanda Moyano, en representació de  la comissió organitzadora. A través de les seves intervencions, es va posar en evidència la clara voluntat dels socis del Campus Bellvitge de donar suport als seus investigadors més joves.

 

Al llarg del dia es van presentar 10 comunicacions orals i 34 pòsters científics, avaluats per un jurat específicament seleccionat per a l’esdeveniment. En el cas dels pòsters, en aquesta edició es va posar en mantenir la categoria de premi popular, escollida per votació entre tots els assistents inscrits.

 

La Dra. Mara Dierssen, cap del grup de recerca en neurobiologia cel·lular i de sistemes del Centre de Regulació Genòmica (CRG), va impartir la conferència plenària del PhD day, titulada “A glimpse into de future through studying the brain”, en que va presentar no només la seva recerca sinó també les seves motivacions a l’hora de seguir una carrera científica. A la tarda es va celebrar una taula rodona sobre ètica en ciència amb la participació d’Isabel Fabregat (IDIBELL), Víctor Sastre (AMIFE), Núria Sala (IDIBELL) i Garikoitz Azkona (PRBB). 

 

Al final de la jornada es van lliurar els premis IDIBELL PhD day, patrocinats per l’Ajuntament de L’Hospitalet i FEBS journal. El regidor de Cultura i Innovació Social de l’ajuntament de L’Hospitalet,  David Quirós, va fer entrega dels premis a la millor comunicació oral per a Marta Valle i segona millor comunicació oral per a Carmen Herranz; la dra. Isabel Fabregat, en representació de FEBS journal, va donar els dos premis a millor póster a Roser Pons-Cursach i Maria isabel González-Acosta; i la jove investigadora Iratxe Zuazo, en representació de la comissió organitzadora, va lliurar el premi al millor pòster per votació popular a Paula Llabata.

 

El regidor David Quirós va ser l’encarregat de cloure una jornada que va qualificar d’èxit tant per la participació com per la qualitat científica dels treballs presentats. Quirós, traslladant el missatge de l’alcaldessa Núria Marín,  va emplaçar els joves a seguir  estudiant, organitzant i participant en iniciatives com aquesta, que permeten desenvolupar el seu talent de forma continuada.

Scroll to Top