Grupo Témporing, mecenes de la investigació de l’ELA

20161020_Povedano_temporing

L’IDIBELL i l’empresa Grupo Témporing, amb seu central a Barcelona, han arribat a un acord de mecenatge per contribuir i impulsar el finançament de la recerca sobre l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA).Témporing és una de les més empreses de treball temporal més prestigioses del mercat español, avalada per quinze anys d’experiència, i la integren més de cent-quaranta professionals en recursos humans. La seva missió és oferir als seus clients solucions integrals en recursos humans, procurant-los la incorporació de col·laboradors que contribueixin a la seva competitivitat, rentabilitat i creixement, tot respectant el seu codi de valors.

L’import econòmic de la donació, que ascendeix a 1200 euros mensuals, serà administrat per la Dra. Mònica Povedano, investigadora del grup de Malalties Neurològiques i Neurogenètica de l’IDIBELL, que lidera un projecte de recerca sobre l’ELA. L’esclerosi lateral amiotròfica és una malaltia neurodegenerativa amb baixa incidència i prevalença que ataca les cèl·lules nervioses encarregades de controlar els músculs voluntaris. En l’ELA, les neurones motores degeneren o moren i deixen d’enviar missatges als músculs, que acaben afeblint-se i atrofiant-se. Els pacients d’aquesta malaltia perden la força i la capacitat de moure els braços, les cames i el cos. Quan fallen els músculs del diafragma i de la paret toràcica, els pacients perden la capacitat de respirar sense un ventilador o respirador artificial. La majoria de les persones amb ELA moren de fallada respiratòria.

La Unitat funcional de motoneurona de l’Hospital Universitari de Bellvitge, on la Dra. Povedano hi exerceix una rellevant tasca assistencial com a metge facultativa, visita un elevat número de pacients, procedents de diferents àrees del país. Malgrat això, en el moment actual no es coneix la prevalença de la malaltia al nostre territori ni la distribució geogràfica dels pacients. Els diners procedents d’aquest acord de mecenatge s’utilitzaran per conèixer la distribució geogràfica dels malalts d’ELA, així com per valorar les característiques clíniques i fenotípiques dels pacients que han estat seguits a la unitat en els últims 20 anys, amb la finalitat de descobrir si variacions d’aquestes dades poden estar relacionades amb la influència de factors ambientals. L’estudi en qüestió es du a terme en col·laboració amb estadistes en salut de la Universitat de Girona.

L’acord recentment assolit és un dels fruits de la posada en funcionament a la nostra institució d’una estratègia de captació activa de fons –fundraising– per a la recerca. En altres línies d’actuació, aquesta estratègia, iniciada a principis de 2016, ja ha aconseguit canalitzar ajudes a diversos projectes d’investigació mitjançant l’organització de campanyes de sensibilització i solidaritat amb la recerca vinculades a activitats esportives com la Cursa Nocturna de L’Hospitalet, o la Marató del Mediterrani, o de caire cultural, com una funció de teatre solidari amb els Voluntaris de La Caixa, o els concerts solidaris de Nadal.

Scroll to Top