El vídeo ‘Brain mapping’, de Joanna Sierpowska, guanya el II Concurs Comas i Solà

20160603_ComasSola

Aquest certamen de curtmetratges, organitzat conjuntament per l’Escola de Doctorat i la UCC+i de la Universitat de Barcelona (UB), promou que els investigadors en formació expliquin la seva recerca al públic general. Joanna Sierpowska, investigadora pre-doctoral del grup de recerca en cognició i plasticitat cerebral de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha guanyat amb Brain mapping el premi a millor vídeo en la segona edició del Concurs Comas i Solà. Aquest certamen de curtmetratges, organitzat conjuntament per l’Escola de Doctorat i la UCC+i de la Universitat de Barcelona (UB), promou que els investigadors en formació expliquin la seva recerca al públic general.

En el vídeo Brain mapping, Joanna Sierpowska, estudiant del programa de doctorat de Biomedicina de la UB, presenta el seu projecte de tesi sobre el mapatge cerebral i les aplicacions que té en pacients neuroquirúrgics. Sierpowska relata com investiga noves maneres del control intraoperatori de la parla en pacients neuroquirúrgics i com el mapatge cerebral pot ajudar a disminuir els dèficits postoperatoris en aquests pacients. A més, esmenta la teoria de la doble ruta del llenguatge, en què es recolza la metodologia del seu projecte.

Joanna ha estat guardonada amb un ajut de 2.000 euros que s’han de destinar a un viatge que serveixi per aprofundir en els seus estudis de doctorat, a més a més d’una matrícula gratuïta per a qualsevol dels cursos d’idiomes intensius que organitza l’Escola d’Idiomes Moderns (EIM) en la seva oferta d’estiu 2016, i un lot de productes de marxandatge oficial de la UB. L’acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc ahir el dijous 2 de juny al vestíbul de l’Edifici Històric va comptar amb l’assistència dels membres del jurat Enric I. Canela, vicerector de Política Científica; Estrella Montolío, en representació de l’Escola de Doctorat; Olga Giralt, en representació del Servei d’Audiovisuals de la Universitat de Barcelona, i Marga Becerra, en representació de la Unitat de Cultura Científica i Innovació (UCC+I) de la UB.

El concurs també ha premiat a les doctorandes Elisabet Tintó, amb ap2-hs, un gen important en el paràsit de la malària?, en la modalitat de vídeo més original, i a Souza Pinheiro, amb Un microscopio virtual, pel vídeo més popular. A l’hora de decidir els guanyadors, el jurat ha valorat l’originalitat dels vídeos, així com el rigor científic, la capacitat de síntesi dels conceptes explicats i la claredat del missatge perquè les peces audiovisuals siguin comprensibles per a un públic no especialitzat ni habituat al llenguatge científic.
Totes les peces audiovisuals presentades al concurs es podran veure al canal de Youtube de la Universitat de Barcelona.

Scroll to Top