Vine al teatre i dóna suport a la recerca de l’IDIBELL!

20160505_TeatreSolidari_0

L’Associació de Voluntaris de “la Caixa” del Barcelonès i el Vallès Occidental organitzaran, per al proper diumenge 5 de juny a les 18h a CaixaForum Barcelona, una sessió de Teatre Solidari en benefici de la recerca d’un grup de l’IDIBELL-ICO que desenvolupa un projecte innovador de psico-oncologia online. Liderats pel Dr. Cristian Ochoa, psicòleg clínic de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), i investigador de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), els científics implicats en aquest projecte persegueixen l’objectiu de demostrar l’eficàcia d’un tractament psicològic mitjançant multiconferència.

El fet que el càncer s’estigui convertint en una malaltia cada cop més curable, comporta tot un seguit d’efectes col·laterals que constitueixen un nou problema prioritari de salut a la societat: són els relacionats amb les seqüeles físiques, psíquiques i socials derivades directament dels tractaments i la supervivència a la malatia. En aquest sentit, s’ha demostrat que els tractaments psicosocials en format grupal milloren de forma significativa la vida del pacient. Però malgrat aquesta evidència, avui, l’accès a aquestes teràpies encara és dificultós i molt baix en percentatge dins el sistema nacional de salut. En resposta a aquesta realitat, la implantació de les teràpies per multiconferència proposades pel projecte innovador de l’IDIBELL-ICO, pot resultar decisiva a l’hora de multiplicar les possibilitats d’accès dels pacients a aquest tractament i, en conseqüència, de millorar de forma significativa el benestar del col·lectiu creixent de persones que han aconseguit superar el seu càncer, tot construint una comunitat de suport permanent entre els afectats.

L’Associació de Voluntaris de “la Caixa” del Barcelonès i Vallès Occidental és una de les 40 associacions vinculades al Programa de Voluntariat de “la Caixa”, que actuen per millorar la vida de les persones i la societat tot desenvolupant un gran nombre d’activitats vinculades als àmbits educatiu, social, esportiu i de suport i servei assistencial. La formen més de 1.700 associats, entre empleats treballadors, jubilats, familiars i amics. Només durant el 2015, a Barcelona l’Associació va atendre més de 70.000 persones, la qual cosa suposa un increment del 60% respecte de l’any anterior, i va col·laborar amb 120 entitats socials del territori.

La companyia de teatre que oferirà el seu espectacle en benefici de la recerca està formada pels estudiants de l’INS Picasso, i va ser creada el 2003 per dues professores inquietes que volien oferir als alumnes habilitats i alternatives d’oci en un entorn amb condicions de desenvolupament social i cultural complexes i difícils. Patá a la cola, l’obra que representen actualment, pren el títol d’una expressió andalusa que significa “Tirar cap endavant”. Ideada i escrita per Lluïsa Casas, la peça ret homenatge a la immigració arribada a Barcelona entre els anys 1940 i 1965. En l’espectacle, concebut com a musical, s’hi podran sentir alguns dels èxits musicals de l’època barrejats amb cançons de nova creació, i gaudir de la col·laboració de luxe del tenor Antoni Comas, que posa la seva experiència al servei dels joves talents.

Scroll to Top