La presidenta del Parlament i el conseller de Salut visiten Bellvitge

20160610_Conseller1

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i el conseller de Salut, Antoni Comín, han visitat avui l’Hospital Universitari de Bellvitge. Els han acompanyat Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat; Candela Calle, directora gerent de l’Institut Català de la Salut; Antoni Andreu, director general d’Innovació i Investigació del Departament de Salut; Joan Puigdollers, gerent de l’Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona; Jordi Trelis, director assistencial d’hospitals de l’ICS, i Eva Peruga, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de l’ICS, entre d’altres personalitats.

En representació dels professionals del centre, han estat rebuts per Montserrat Figuerola, gerent territorial de l’ICS a l’Àrea Metropolitana Sud i per Cristina Capdevila, directora de l’Hospital Universitari de Bellvitge, acompanyades per la resta de membres de la Direcció de l’hospital i pel director de l’IDIBELL, Jaume Reventós.

El conseller de Salut ha arribat al nostre centre a les 9.30 h i ha iniciat la visita amb una reunió amb l’equip directiu de l’hospital, durant la qual el dr. Reventós ha ofert una breu presentació de l’IDIBELL. Després s’ha reunit amb els membres de la Junta Clínica, de la junta directiva mèdica i de la junta infermera i caps d’àrea infermera i comissió delegada de la Junta Facultativa infermera. A continuació, s’ha reunit també amb els membres de la Junta de Personal.

Davant dels representants dels professionals, el conseller ha volgut deixar clar que “vosaltres sou la clau de l’èxit” i ha manifestat que “l’èxit de Bellvitge dependrà del que estigueu fent aquí cada dia”. Comín també ha fet referència a l’autonomia de gestió i l’apoderament dels professionals com aspectes fonamentals del sistema de salut de Catalunya.

Respecte al futur, el conseller Comín ha admès que tenim “un marc pressupostari més complicat del que voldríem”, però ha reiterat el compromís del Departament amb el Pla funcional de l’hospital i la finalització de la Fase II del Projecte Nou Bellvitge.

Per acabar la seva intervenció, Antoni Comín ha assenyalat que l’Hospital Universitari de Bellvitge és dels 4 o 5 centres del país “dels quals depèn la consciència col·lectiva que tenen els ciutadans sobre el sistema sanitari” i ha agraït l’esforç dels professionals del centre els darrers anys: “Heu salvat la qualitat del sistema”, ha assegurat.

Scroll to Top