L’investigador Oriol Casanovas rep la beca Proof of Concept 2015 que concedeix la Unió Europea

El Consell Europeu d’Investigació (ERC) ha fet públic els noms dels científics que rebran la beca Proof of Concept (PoC) 2015 a la que només hi poden accedir els científics que ja compten amb una beca de l’ERC. Oriol Casanovas, cap del grup d’Angiogènesi Tumoral del Programa PROCURE de l’ICO i l’IDIBELL, ha estat un dels investigadors als quals se’ls ha concedit aquest ajut. Casanovas ha rebut aquesta beca pel seu projecte de desenvolupament coordinat d’inhibidors i biomarcadors per a la resistència a teràpies antiangiogèniques en diversos tipus de càncers.

Vint iniciatives de tot l’estat espanyol es beneficiaran d’aquestes 135 ajudes d’àmbit europeu de 150.000 euros cadascuna, de les quals 8 han estat atorgades a investigadors catalans.

Des del seu inici l’any 2011, el programa de finançament PoC ha recolzat a més de 400 investigadors europeus per aconseguir que els resultats finançats arribin al mercat i puguin afrontar els diversos reptes socials que els motiven. En efecte, la finalitat d’aquestes beques és la de proporcionar recolzament als investigadors durant la fase prèvia a la demostració perquè es puguin presentar als inversors de capital interessats en les noves tecnologies i conduir així el projecte fins a la fase de comercialització.

Scroll to Top