Membres de l’Hospital Prince Sultan de Riad visiten l’IDIBELL per conèixer el seu model de recerca biomèdica

riad3_0

El passat 18 de setembre l’IDIBELL va rebre la visita de dos investigadors del centre de recerca vinculat a l’Hospital Militar Prince Sultan de Riad, a l’Aràbia Saudi. L’objectiu era conèixer de més a prop el model de recerca de la institució i la seva estreta relació amb l’entorn sanitari de Bellvitge.

Abdulrahman Al Asmari, director del centre de recerca Prince Sultan, i Abdulrahman Al Amry, cap d’enginyeria de l’Hospital, van poder conèixer el funcionament de l’IDIBELL com a centre que aglutina la recerca dels seus socis: l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i la Universitat de Barcelona.

El director de l’IDIBELL, Jaume Reventós, els va guiar per les instal·lacions de l’institut i van visitar diversos laboratoris com el de Metabolisme del Càncer i algunes de les plataformes tecnològiques del centre com la Unitat de Proteòmica i el Biobanc.

La visita d’Al Asmari i Al Army forma part d’una ruta europea per conèixer diversos models de recerca biomèdica que ha inclòs el Parc Científic i l’IDIBELL a Barcelona i el CNIO i el CNIC a Madrid.

La ciutat hospitalària militar Prince Sultan de Riad és una de les més grans al Regne d’Aràbia Saudita. Inclou totes les especialitats i subespecialitats mèdiques i s’ha convertit en un centre d’excel·lència i referència per a tots els centres hospitalaris de l’Aràbia Saudi en diversos camps clínics i de recerca. També ha tingut un historial de lideratge en molts assoliments mèdics a l’Orient Pròxim.

Scroll to Top