Els passats 1,2 i 3 d’Abril els alumnes de 1er d’ESO de l’IES Joan Coromines de Premià de Mar i els alumnes de 3er d’ESO de l’IES Montjuic de Barcelona van descobrir
com canvia el seu cervell i també com, de vegades, ens enganya. Van participar en l’activitat ‘Cervell de plastilina’ organitzada pel grup de recerca en cognició i plasticitat de l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona en el marc del programa EscoLab.
Els estudiants van conèixer una mica millor les regions del cervell i van poder experimentar per ells mateixos com de vegades la realitat no coincideix amb la percepció del nostre cervell mitjançant diversos experiments audiovisuals i de memòria.
També van apropar-se a la feina diària dels investigadors del grup de cognició i plasticitat. Van poder veure com es mesuren les ones elèctriques que produeix en nostre cervell segons les emocions que sentim a través de la prova del polígraf quen utlilitza les mesures d’EDA (electrodermal activity) per captar les variacions de la suor den els dits en diverses situacions com en repòs o mirant una pel·lícula de por.
L’EscoLab és una iniciativa del Programa Barcelona Ciència de l’Institut de Cultura i del Programa de Cultura Científica de l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la participació de l’IDIBELL i de molts
altres centres de recerca, que ofereixen les diverses activitats.