Jaume Reventós: “Entre tots podem tirar endavant”

presentaci_revents1_0

El passat dimecres 2 d’Abril, la sala d’actes de l’Hospital Universitari de Bellvitge va acollir la presentació del nou director de l’IDIBELL, Jaume Reventós. L’acte va comptar amb la presència dels membres de la Comissió delegada de la Institució

Jordi Alberch, vice-rector de la Universitat de Barcelona; Alfredo Garcia director de l’Hospital Universitari de Bellvitge; Lluís Rovira, director de la Institució CERCA; Gabriel Capellà, responsable de Recerca i Innovació en Salut del departament de Salut i en representació de Carles Constante del Departament de Salut i de Josep Martorell, director general de Recerca; i Candela Calle, directora general de l’Institut Català d’Oncologia i presidenta de la Comissió delegada.

Candela Calle ha agraït a tots els investigadors i treballadors de la institució l’esforç i la paciència durant aquests últims mesos i ha reafirmat també el compromís de continuar apostant per l’IDIBELL. Calle ha estat l’encarregada de presentar Jaume Reventós com a nou director de l’IDIBELL. L’ha definit com “una persona de consens, que suma, que escolta i que es compromet amb els projectes que té entre mans”.

De la seva banda, Jaume Reventós ha explicat la seva trajectòria en el món de la recerca i la gestió científica i ha afirmat que el seu màxim objectiu durant aquest temps ha estat “aplicar els descobriments de la recerca als centres sanitaris millorant la salut de les persones” que aquesta visió de la recerca és la que el guiarà ara que es posa al capdavant de l’IDIBELL.

El nou director està convençut que “entre tots podem tirar endavant l’IDIBELL” i ha explicat que el primer que farà serà “parlar amb els investigadors per treballat tots junts i amb total transparència”.

Jaume Reventós ha afirmat la seva aposta per treballar per un projecte comú de recerca: “Jo crec molt en les sinèrgies. L’IDIBELL és una peça fonamental en el sistema de recerca de Catalunya. Hem d’aconseguir un Pla de recerca per a tots. No es tracta de dir paraules grandiloqüents com que serem el millor centre de Catalunya sinó continuar sent un centre important i necessari per a la recerca catalana”.

En nom dels departaments de Salut i d’Economia i Coneixement ha parlat el responsable de Recerca i Innovació en Salut, Gabriel Capellà que ha agraït la feina feta pel director de gestió de l’IDIBELL, Antonio Martín i pel director científic en funcions, Josep Maria Menchón.

Gabriel Capellà també ha expressat l’aposta de la Generalitat per la institució: “L’IDIBELL ha passat per una època de manca de lideratge i de incertesa econòmica” però “és un institut de futur i la Generalitat mantindrà el seu suport econòmic Des dels departaments hem detectat aquestes mancances i, juntament amb les institucions sòcies ha treballat en la seva refundació.

En aquest sentit, Capellà assegura que Jaume Reventós compleix amb tots els requisits per portar a terme aquesta refundació: “Hem fet confiança en ell perquè té molta experiència en recerca, en la gestió econòmica i també en em món de la transferència tecnològica.

Jaume Reventós s’incorporarà com a nou director de l’IDIBELL en les properes setmanes.

Scroll to Top