El cap del servei de neurologia de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu de Barcelona, Alberto Lleó, va explicar els darrers avenços en la recerca dels mecanismes moleculars que condueixen a la malaltia d’Alzheimer. Va ser el passat 25 d’octubre en el marc dels seminaris IDIBELL.
El grup de Lleó treballa en una aproximació multimodal de diversos marcadors i treballen en descobrir-ne més amb l’objectiu de detectar de forma precoç la malaltia d’Alhzeimer. “aquest enfocament és molt important perquè no tota la malaltia d’Alzheimer té la mateixa causa i a més es pot donar en diferents regions del cervell”.
“La nostra recerca ha d’anar encaminada a la prevenció perquè quan apareixen els primers símptomes de demència, les possibilitats de respondre amb èxit a un tractament són mínimes perquè ja portes 2, 3 ó 4 dècades de neurodegeneració” ha explicat Lleó. “Vull creure que uns 10-15 anys quan les persones complim els 50 anys podrem anar a fer-nos una ressonància magnètica per prevenir l’Alhzeimer igual que les dones van a fer-se una mamografia per prevenir el càncer de mama”.
Albert Lleó ha explicat que en els pròxims mesos es duran a terme tres assaigs preventius secundaris que podran donar molta informació sobre com hem d’avançar en la recerca d’aquesta malaltia.