Louis Bouscail: “La nostra recerca en teràpia gènica ha d’anar pas a pas. El nostre següent repte és arribar a la fase II de l’assaig clínic”

El gastroenteròleg de l’Hospital Universitari de Rangueil, a Touluse, i investigador de l’INSERM, Louis Buscail ha explicat els seus darrers avenços en teràpia gènica contra el càncer de pàncrees avançat al cicle de seminaris IDIBELL el passat 11 de novembre.

Actualment, l’únic tractament eficient contra el càncer de pàncrees és la cirurgia. L’agent quimioteràpeutic gemcitabina millora l’estat del pacient però la seva supervivència no s’allarga. L’equip de Louis Buscail ha dissenyat una nova teràpia gènica mitjançant “un compost genètic que sensibilitza les cèl·lules tumorals a la gemcitabina fent que aquesta resulti molt més eficient ja què indueix la mort cel·lular per apoptosi i la regressió tumoral”.

Després de provar aquesta teràpia en animals, l’any 2010 Buscail va posar en marxa un assaig clínic fase I amb 12 pacients. A l’espera dels resultats, l’investigador francès es mostra prudent i assegura que “cal anar pas a pas. El nostre següent repte és arribar a la fase II per poder provar la teràpia amb molts més pacients”.

Paral·lelament, l’equip de Buscail continua amb la recerca de biomarcadors que puguin ser útils per a nous tractaments de càncer de pàncrees o per millorar-ne la diagnosi.

Scroll to Top