La Marató de TV3 finança cinc projectes d’investigadors de l’IDIBELL

Clipboard (2)

Cinc investigadors de l’IDIBELL participen en projectes de recerca finançats per La Marató de TV3 de 2010 dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Es tracta de María Berdasco, investigadora del grup d’Epigenètica i Càncer; Artur Llobet, investigador del grup de Neurobiologia Cel·lular i Molecular; Cristina Muñoz, cap del grup de Regulació de la Mort Cel·lular; Antoni Rodríguez-Fornells, cap del grup de Cognició i Plasticitat; i Jordi Montero, investigador del grup de Malalties Neurològiques i Neurogenètica.

Els ajuts s’han lliurat durant un acte celebrat al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona el 9 de novembre i presentat pel periodista Albert Om. Han participat en l’acte el conseller de salut, Boi Ruiz, la rectora de la UAB, Ana Ripoll, i el president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de la Fundació La Marató de TV3, Enric Marín. Adolf Tobeña, catedràtic de Psicologia Mèdica i Psiquiatria i director del Departament de Psiquiatria i Medicina Legal de la UAB, ha completat l’acte acadèmic amb una conferència magistral.

Els projectes
Els més de 8 milions 700 mil euros recaptats en la marató de 2010 financen 30 projectes de recerca, participats per 55 investigadors . Entre els centres de recerca que rebran finançament, hi destaca l’IDIBELL, amb cinc projectes guardonats, així com l’Hospital Clínic de Barcelona que, juntament amb l’Institut d’Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB) n’ha obtingut set. La Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona han rebut quatre guardons cada una.

Dels 30 projectes que rebran finançament, 17 són unitaris i 13 coordinats entre dos o més centres d’investigació, fet que implica el treball en xarxa d’institucions de recerca catalanes amb altres d’àmbit espanyol i internacional.

Quatre institucions de recerca espanyoles i quatre d’àmbit internacional, coordinades per centres catalans, treballaran en el desenvolupament d’aquests treballs. Són el Centro de Investigación Biomédica de Granada, la Facultat de Medicina de la Universitat de Sevilla, l’Hospital Carlos Haya (Màlaga) l’Hospital Nacional de Parapléjicos (Toledo), l’Institut de Génomique Fonctionnelle de la Universitat de Montpeller (França), l’Institute of Medical Sciences Aberdeen (Regne Unit), l’Institut Pasteur de Montevideo (Uruguai) i el Neuroscience Research Centre (Irlanda).

Els projectes de l’IDIBELL que seran finançats per La Marató són els següents: Els investigadors premiats treballaran els 3 anys vinents per fer avançar la recerca en el camp de les lesions medul·lars i cerebrals adquirides. Els resultats obtinguts en aquests 30 treballs seran presentats l’any 2015 en el marc d’un simposi científic organitzat per la Fundació La Marató de TV3.

Scroll to Top