Manel Esteller rep el Premi Nacional de Genètica

El conseller d’Universitats, Empresa i Investigació del Govern de la Regió de Múrcia, José Ballesta Germán, va ser l’encarregat de lliurar els guardons a l’investigador de l’IDIBELL, Manel Esteller i al catedràtic de genètica de la Universitat de Sevilla, Enrique Cerdà, en les categories d’aplicacions a la genètica i genètica bàsica, respectivament.

El jurat, encapçalat per la presidenta de l’associació, Montserrat Aguadé, catedràtica de Genètica de la Universitat de Barcelona i guardonada a la passada edició d’aquests premis, ha premiat Esteller per “la seva excel·lent tasca investigadora que ha posat de manifest la importància de les modificacions epigenètiques en la regulació de l’expressió gènica tant en processos fisiològics com patològics. Els resultats de les seves investigacions pre-clíniques estan contribuint al desenvolupament de nous fàrmacs per a la seva aplicació en el tractament del càncer”.

En el seu discurs, Esteller ha alabat “el paper de les entitats privades en projectes que fomenten la recerca científica a Espanya” i ha afirmat que “és fonamental que la societat s’involucri allà on no arriba el finançament públic”.

A més de la presidenta de la SEG, han integrat el jurat d’aquesta III edició María Jesús Puertas Gallego i Nicolás Jouve de la Barreda, ex-presidents de la SEG i catedràtics de Genètica en la Universitat Complutense de Madrid la Universitat d’Alcalà de Henares, respectivament; Juan Jiménez Martínez, catedràtic de Genètica i Rector de la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla i els Premis Nacionals de Genètica 2010, Montserrat Baiget Bastus i Miguel Ángel Toro Ibáñez.

Scroll to Top