El PhD day posa de manifest el talent dels joves investigadors de Bellvitge

juanjo-martinez-9292_40624213253_o

El passat dijous 11 d’abril  va tenir lloc una nova edició del PhD day a les instal·lacions de l’IDIBELL a l’Hospital Duran i Reynals de Bellvitge.  Aquesta jornada científica, que s’emmarca dins del projecte d’especialització i competitivitat territorial IN’H – L’Hospitalet, ecosistema innovador de salut de l’Ajuntament de l’Hospitalet, té per objectiu donar a conèixer la recerca realitzada pels investigadors de doctorat del Campus de Bellvitge i promoure les col·laboracions entre els diferents grups de recerca. Enguany, més de 200 persones van assistir a les diverses presentacions, conferències i a la taula rodona incloses en el programa. 

 
L’obertura de la jornada va ser a càrrec del Dr. Josep Manuel Menchón, director científic de l’IDIBELL, José Luis Rosa, vicedegà de recerca de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona, Ramon Salazar, com a director científic de l’Institut Català d’Oncologia, Fernando Fernández Aranda, com a president del comitè de Recerca de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Lluís Traveria, director de Projectes Estratègics de l’Ajuntament de l’Hospitalet, i Judith Llena com a representant del col·lectiu predoctoral de l’IDIBELL. A través de les seves intervencions, van posar en evidència la clara voluntat dels socis del Campus Bellvitge de donar suport als seus investigadors més joves per seguir obtenint una recerca responsable i de qualitat. 

 

Al llarg del dia es van presentar 10 comunicacions orals i 30 pòsters científics, avaluats per un jurat específicament seleccionat per a l’esdeveniment. En el cas dels pòsters, en aquesta edició es va repetir la categoria de premi popular, on els assistents inscrits van poder votar pel seu preferit. 

 
La Dra. Laura Soucek, cap del grup de Modelització de teràpies antitumorals en ratolí a l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron (VHIO) i CEO de Peptomyc, va impartir la conferència plenària del PhD day, titulada “Exploring undruggable targets: inhibiting Myc to treat cancer” on no només va explicar els seus descobriments sinó que també va parlar del seu viatge en el món de la investigació, tot encoratjant els joves doctorands a perseguir les seves passions i aprendre tant d’èxits com d’errades. A la tarda es va celebrar una taula rodona sobre dones en la ciència amb la participació de Laura Soucek (VHIO), Carme Plasencia (Aromics), Ruth Rodriguez (IDIBELL) i Mara Dierssen (CRG). Durant la taula es va debatre sobre la situació actual de la dones en l’àmbit científic a partir de les vivències de les ponents, i es va fer una crida a totes les investigadores predoctorals a lluitar per assolir càrrecs de responsabilitat en ciència.

 
Al final de la jornada es van lliurar els premis PhD day. David Quirós, regidor de Cultura i d’Innovació Social de l’Ajuntament de l’Hospitalet i Marina Rigau, cap d’estratègia de l’IDIBELL van fer entrega dels premis a les millors comunicacions orals a Piotr Kobialka, Xènia Serrat i Giulia Carola, i als millors pòsters a Ania Alay, Ana Santos i a Marc Aragó (premi per votació popular). Quirós i Rigau van cloure la jornada, que van qualificar de gran èxit de participació, i van remarcar l’alta qualitat científica dels treballs presentats. A més a més, van emplaçar els joves a seguir organitzant i participant en iniciatives com aquesta, per aportar un valor afegit al seu talent i trajectòria. 
 

Scroll to Top