El calendari solidari Helios recapta 2.900 € per a la investigació del càncer infantil a l’IDIBELL

representacion_del_calendario_en_biblioteca

Coincidint amb les festes nadalenques i amb l’inici de l’any 2018, el Centre de Ioga Helios, de la ciutat de Castelldefels, va crear un calendari amb una finalitat solidària: recaptar fons per a la investigació contra el càncer infantil que lidera el Dr. Òscar Martínez Tirado, pertanyent al programa Oncobell de l’IDIBELL.

 

En motiu precisament de la commemoració del Dia Internacional del Càncer Infantil, que s’escau en el dia 15 de febrer, Pilar Ortilles, responsable del Centre Helios, ha comunicat a l’IDIBELL que la campanya de venda del calendari ha reunit un total de 2.900 €. El Dia del Càncer Infantil té com a objectiu conscienciar sobre la importància dels desafiaments als quals s’enfronten els nens i adolescents que pateixen aquesta malaltia, i també les seves famílies. Així com sensibilitzar de la necessitat que tots els nens del món tinguin accés a un diagnòstic i a un tractament precís i a temps.

 

El calendari es va presentar en públic el 14 de novembre de 2017 a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels. L’acte va comptar amb les intervencions de la Dra. Isabel Fabregat i del Dr. Òscar Martínez Tirado, del programa Oncobell, que van apropar al públic la tasca que duen a terme els investigadors en càncer de l’IDIBELL i van fer èmfasi en el projecte al qual es destinaran els fons solidaris de la iniciativa. La presentació va ser conduïda per Pilar Ortilles, que va agrair la col·laboració de totes les persones que han participat en l’elaboració del calendari, i també el suport que l’ajuntament de Castelldefels, VisualSign i Lanca Studio els han brindat.

 

El Dr Òscar Martinez Tirado, receptor de la donació, és investigador de l’IDIBELL des del 2007 i té àmplia experiència en l’àmbit de la recerca relacionada amb el càncer pediàtric, concretament amb els sarcomes del desenvolupament. Des del 2009 lidera el Grup de Recerca en Sarcomes, que té com a principal objectiu trobar noves aproximacions terapèutiques per al tractament de les formes més agressives de sarcoma, tant pediàtric com adult. 

Scroll to Top