El projecte AutonoMe rep 39.850 euros per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat

20160722_AveMaria1_0

La Fundació Ave Maria, en col·laboració amb l’IDIBELL, ha resultat seleccionada en la convocatòria de “Promoció de l’Autonomia i Atenció a l’Envelliment, la Discapacitat i la Dependència 2016” de l’Obra Social ”la Caixa” L’Obra Social ”la Caixa” ha decidit destinar 39.850 euros al projecte AutonoMe, liderat per la Fundació Ave Maria de Sitges en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut de Robótica per la Dependència. Aquest projecte vol conèixer les emocions i la capacitat d’atenció en persones amb Discapacitat Intel·lectual davant d’una activitat. L’objectiu final és recopilar dades objectives obtingudes per validar clínicament

que aquest programari té validesa com a eina terapèutica.

Durant la presentació oficial del projecte, que va tenir lloc ahir a la tarda a Sitges, van participar-hi el sr. Antoni Reverter, Gerent de la Fundació Ave Maria, el sr. Joan Oliver, Research Manager de l’Institut de Robòtica per la Dependència i la dra. Marta Subirà,

psiquiatra i investigadora de l’IDIBELL. Subirà va remarcar especialment la importància de la transferència tecnològica que el projecte AutonoMe fa realitat, quelcom que encaixa perfectament amb els objectius de l’IDIBELL en materia d’innovació.

Dins del projecte AutonoMe, l’IDIBELL realitzarà la validació clínica com a eina terapèutica del sistema emprat per reconèixer objectivament les emocions i la capacitat d’atenció enfront d’una activitat en persones amb DI. Aquest sistema es construirà utilitzant diversos sensors existents i desenvolupant un programari que integri aquestes informacions, aplicable a eines d’estimulació cognitiva ja existents.

La Fundació Ave Maria considera que amb el projecte AutonoMe podrà conèixer les emocions dels seus usuaris. Per això, necessita incorporar a les activitats diàries, nous mitjans tècnics que ajudin, com un programa de reconeixement de trets facials, maquinari de lectura de neuroplasticitat cerebral, seguiment ocular, o sensors de resposta de la pell, gràcies al coneixement i la col·laboració de l’Institut de Robótica per la Dependència.

L’aportació econòmica rebuda correspon a la primera convocatòria 2016 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials que impulsa anualment l’Obra Social ”la Caixa” i que aquest any preveu destinar més de 17 milions d’euros a les vuit convocatòries en què es diversifica. L’objectiu del programa és oferir oportunitats als col·lectius en situació de vulnerabilitat social.

Scroll to Top