Gabriel Capellá assumeix provisionalment la direcció de l’IDIBELL

20160719_Direccio_Capella_1

El Dr. Jaume Reventós, actual director de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), ha estat nomenat nou Coordinador d’Estratègia i Relacions Institucionals de la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya. Reventós, que va assumir el càrrec de director de l’IDIBELL a principis de 2014, mantindrà les seves funcions fins a finals d’Agost.

Jaume Reventós (Barcelona, 1953) és metge de formació (1977, UAB). Va cursar i obtenir l’especialitat de Bioquímica (1982) en el programa MIR de formació de metges residents, a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Abans de dirigir l’IDIBELL, el doctor Reventós exercia com a

cap de la Unitat de Recerca Biomèdica i Oncologia Translacional del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

La Comissió delegada de l’IDIBELL ha acordat proposar al Patronat el nomenament provisional del doctor Gabriel Capellá com a director en funcions de l’IDIBELL durant el procés de selecció del nou director de l’Institut. La reunió del Patronat, on s’aprovarà definitivament el nomenament, està prevista en els propers dies.

Capellá és doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va treballar com a investigador postdoctoral al California Institute of Biological Research de La Jolla (California, EUA) i a l’Hospital de Sant Pau. També ha estat professor visitant a la Universitat de Michigan. En l’àmbit assistencial, ha exercit com a cirurgià a l’Hospital de Sant Jaume de Calella. La seva recerca s’orienta al diagnòstic molecular del càncer, tant hereditari com esporàdic, especialment en càncer colorectal.

A nivell de gestió, Capellá va encapçalar la Direcció Científica de l’IDIBELL en el període 2008-2012 i des del 2013 ha estat responsable de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, tasca que ha compaginat amb la de cap del Programa de Càncer Hereditari de l’ICO i cap de grup de Càncer Hereditari de l’IDIBELL.

Scroll to Top