Descontrol a distància del DNA en càncer: ”forats de cuc” del genoma

“Hem trobat que una classe de regions reguladores dels gens a distància, anomenada Super-Enhancers, presenta canvis en els nivells de metilació de l’ADN, la marca química més important del nostre genoma.” – Declara el Dr. Manel Esteller, director de l’estudi – “Aquesta alteració provoca que les seqüències controladores no puguin replegar-se sobre els gens i regular-los, i aquest fet pot provocar l’activació de gens que promouen el creixement i la inactivació de gens que l’inhibeixen. Descobriments com aquest i els d’altres col·legues ens fan pensar que ja serà molt difícil pensar en els gens de forma lineal i estàtica, i en canvi haurem de pensar en ells com a integrants d’un entramat dinàmic, talment fossin peces d’un trencaclosques de 3D . “- conclou Dr. Esteller.

Article:

Heyn H, Vidal E, Ferreira HJ, Vizoso M, Sayols S, Gomez A, Moran S, Boque-Sastre R, Guil S, Martinez-Cardus A, Lin CY, Royo R, Sanchez-Mut JV, Martinez R, Gut M,

Torrents D, Orozco M, Gut I, Young RA, Esteller M. Epigenomic analysis detects aberrant super-enhancer DNA methylation in human cancer. Genome Biology, 2016.

Scroll to Top