Miguel A. Valverde: “Alteracions en la concentració del calci intracel·lular tenen un impacte en la fisiopatologia de l’asma”

A partir dels estudis genètics realitzats en cèl·lules de les vies respiratòries de pacients asmàtics i control, Miguel A. Valverde afirma que “es pot arribar a una conclusió general i novadora i és que les alteracions en la concentració de calci intracel·lular tenen un impacte en la fisiopatologia de l’asma”. Tot i que, ha afegit “en les malalties com la hipertensió arterial, l’infart de miocardi o l’asma no trobarem un únic gen que si presenta una mutació concreta determini que existeixi la malaltia i també s’han de tenir en compte els factors ambientals. Són malalties poligèniques i multifactorials”.

Valverde ha explicat que la seva recerca té dos objectius: per una banda conèixer des del punt de vista molecular com funcionen els canals iònics i per l’altra “una vessant més translacional que pretén estudiar des del punt de vista genètica si alteracions en les proteïnes que formen els canals iònics a les membranes cel·lulars estan associades a alguna patologia”. Actualment el laboratori de Miguel A. Valverde està estudiant al genètica dels canals TPR en relació amb l’asma, la migranya, patologies cardiovasculars i l’Alzheimer.

Scroll to Top