L’IDIBELL participa en un consorci europeu que fomentarà els assaigs clínics de teràpies personalitzades en càncer de còlon

Coltheres utilitzarà els càncers colorectals com a banc de proves per a definir biomarcadors específics útils per al disseny de tractaments personalitzats. El consorci està obert a la possibilitat que la indústria farmacèutica pugui determinar quins pacients tenen més probabilitats de respondre als seus nous tractaments contra el càncer i realitzar assaigs clínics ràpids de test de concepte

El consorci està integrat per unitats clíniques pioneres en test de biomarcadors en teràpies personalitzades i grups de recerca translacional líders amb una trajectòria provada a l’hora de desenvolupar diagnòstics per a teràpies contra el càncer. És important destacar que el consorci europeu inclou dues empreses: Horizon Discovery (Regne Unit) i Agendia (Holanda). La primera desenvoluparà nous models cel·lulars de càncer amb

nous biomarcadors predictius de la resposta farmacològica, determinats pels perfils dels pacients que proporcionin els membres del consorci. Per la seva banda, Agendia desenvoluparà proves per predir la resposta del pacient a les teràpies bassades en la signatura genòmica de cada tumor.

El director del Programa d’Epigenètica i Biologia Cel·lular del Càncer de l’IDIBELL, que participa en el consorci, Manel Esteller, ha explicat que “Coltheres ha estat dissenyat per incorporar el tractament personalitzat del càncer en la pràctica clínica utilitzant els tumors colorectals com a model”. Esteller ha mostrat la seva satisfacció per formar part d’aquest projecte de la UE que compta amb experts internacionals en els camps de la genètica funcional, l’epigenòmica, la farmacogenètica i l’oncologia clínica. Ha explicat que l’aportació de l’IDIBELL a Coltheres “serà obtenir perfils epigenòmics dels pacients i dels models experimentals per trobar nous biomarcadors de pronòstic i de resistència a fàrmacs en càncer colorectal”.

Scroll to Top