Tecnologia quàntica i càncer. Investigació i aplicació en la seva detecció i tractament

img-20190626-wa0002

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), amb la col·laboració de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el programa de Mecanismes Moleculars i Teràpia Experimental en Oncologia (Oncobell), va organitzar el passat dia 25 de juny del 2019 una conferència al CCCB anomenada “Tecnologia quàntica i càncer. Investigació i aplicació en la seva detecció i tractament”. En aquesta conferència interactiva hi van participar la Dra. Laura Lechuga, investigadora de l’ICN2- CSIC, i el Dr. Ferran Guedea, director d’ Oncologia Radioteràpica de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), investigador IDIBELL-Oncobell i catedràtic de la Universitat de Barcelona (UB). També hi va participar el Dr. Victor Moreno, investigador IDIBELL-ICO i catedràtic de la UB, que va exposar durant la discussió els aspectes epidemiològics de l’oncologia.

Aquesta activitat formà part de “Quàntica, Estació Beta. La quàntica explicada per experts”, que organitza el CCCB. Durant aquest acte es van presentar els aspectes més innovadors d’aquesta recerca i els avenços que la tecnologia quàntica pot aportar amb la implementació de làsers, sensors i radioteràpia.

Des de l’aplicació tradicional de solucions de radioteràpia fins a la detecció precoç gràcies a sensors nanofotònics, la recerca en les fronteres de la tecnologia quàntica i les seves aplicacions futures és un camp viu i punter en la millora de la detecció i el tractament del càncer.

Prèviament a la conferència, es va oferir una visita guiada especial a la exposició de Quàntica del CCCB, on hi assistiren col·laboradors de la campanya Salvem Vides de 2019. El director d’ aquesta exposició és el professor Jose Ignacio de la Torre, catedràtic de Física de la Universitat de Barcelona.

Scroll to Top