Exposició-Cervell(s)---Debat-sobre-les-incògnites-que-desxifra-la-neurologia

Exposició Cervell(s): Debat sobre les incògnites que desxifra la neurologia

Antoni Rodríguez-Fornells i Antonio Martínez Yélamos

Cognició i Plasticitat Cerebral / de Malalties Neurològiques i Neurogenètica

19/10/2022

17:00-

CCCB

Abstract

19/10/2022, 17.00 h.  CCCB.

El cervell humà és l’objecte més complex que coneixem i el que més incògnites genera tant des del punt de vista científic com filosòfic. «Cervell(s)» explora com l’art, la ciència i la filosofia han estudiat i representat aquest òrgan fascinant al llarg de la història.

L’exposició aprofundeix en aquestes qüestions i en moltes d’altres mitjançant l’observació del ric paisatge de la cognició i el seu desenvolupament històric, des dels sistemes naturals fins als sistemes creats per l’ésser humà. A través d’un recorregut que combina material històric, científic i artístic, i que planteja preguntes obertes al visitant, l’exposició qüestiona la nostra comprensió de l’experiència conscient i explora el que pot passar quan aquesta experiència s’interromp o es malmet.

En el marc de l’exposició, el debat postfunció és una bona oportunitat per prendre consciència de l’impacte de les neurociències en la nostra vida diària i fer un repàs dels darrers avenços en aquest camp.

Amb la participacio d’Antoni Rodríguez-Fornells i Antonio Martínez Yélamos, caps dels grups de recerca de l’IDIBELL de Cognició i Plasticitat cerebral i de Malalties Neurològiques i Neurogenètica, respectivament

Més informació: ICSarts

Short Bio

Scroll to Top