Director Científic de l'IDIBELL

Fernando Fernández-Aranda és especialista en psicologia clínica i Director de la Unitat de Trastorns Alimentaris del Departament de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge i cap del grup de Psiconeurobiologia dels Trastorns Alimentaris i Conductes Addictives de l’IDIBELL. A més, és catedràtic del Departament de Ciències Clíniques del Campus de Bellvitge de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona des del 2020.

Fernández-Aranda es va llicenciar en Psicologia per la UB l’any 1990, posteriorment va fer la seva tesi doctoral en Psicologia a la Universitat d’Hamburg, on va estar treballant i investigant durant cinc anys. Des de llavors ha treballat com a professor convidat en diverses universitats internacionals, ha realitzat centenars de conferències per tot el món, ha publicat més de 390 articles científics i ha rebut diversos premis internacionals per la seva recerca i innovació.

Ha estat investigador principal en més de 20 projectes nacionals i és cap de grup i coordinador del Subprograma Obesidad del CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBERobn). Entre el 2019 i 2021 va ser el President del Comitè d’Investigació de l’Hospital Universitari de Bellvitge, càrrec que va deixar coincidint amb el nomenament com a Director Científic de l’IDIBELL.

La seva tasca de recerca ha tingut una evident dimensió internacional, havent participat com a investigador principal en més de 10 projectes multicèntrics competitius internacionals, actualment és l’editor en cap de la revista European Eating Disorders Review, ha estat president de la Societat Mundial de la Recerca en Trastorns Alimentaris i és co-Director de la Secció de Trastorns Alimentaris de la World Psychiatric Association (WPA).

Fernando-Fernandez-Aranda

Dr. Fernando Fernández-Aranda

DIRECTOR CIENTÍFIC

Dra. M. Cristina Mayordomo Tella

ADJUNTA A LA DIRECCIÓ CIENTÍFICA

Scroll to Top