Directora Científica de l'IDIBELL

Maria Molina Molina és cap del grup de recerca en Pneumologia de l’IDIBELL i responsable de la Unitat Funcional d’Interstici Pulmonar del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB). També és professora associada de la Universitat de Barcelona (UB).

Va llicenciar-se en Medicina a la UB, s’especialitzà en pneumologia, i posteriorment es va subespecialitzar en malalties pulmonars intersticials difuses i va realitzar una estada post-doctoral de biociència a la Michigan State University. L’any 2008 s’integrà a l’IDIBELL i a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) on, des de llavors, dirigeix el laboratori de Pneumologia.

Actualment lidera, entre d’altres, el projecte de Medicina de Precisió PRECISION-ILD, que pretén millorar el diagnòstic precoç i el tractament personalitzat de les malalties pulmonars intersticials mitjançant la recerca de biomarcadors útils i l’aplicació de tècniques d’interpretació de dades basades en la intel·ligència artificial i el modelatge computacional. La seva recerca sobre el procés de fibrosi al pulmó va tenir una gran rellevància, especialment durant la pandèmia de COVID-19 en descobrir-se que el dany pulmonar causat per la infecció del virus SARS-CoV-2 transcorria a través de la ECA-2.

A dia d’avui, ha publicat més de 200 articles, dels quals consta com a primera o darrera autora en més de 50, acumula prop de 10.000 cites i té un factor h de 37. Són destacables les seves fites d’investigació translacional amb impacte a la pràctica clínica, i la seva capacitat de treball en xarxa nacional i internacional, multidisciplinar i multinivell, que l’han portat a dirigir científicament el CIBER de Malalties Respiratòries des de 2023.

20221201 Maria Molina_2a1

Dra. Maria Molina Molina

DIRECTORA CIENTÍFICA

Dra. M. Cristina Mayordomo Tella

ADJUNTA A LA DIRECCIÓ CIENTÍFICA

Scroll to Top