Socis

Generalitat de Catalunya

La recerca en ciències de la salut és una de les àrees prioritàries de la Generalitat de Catalunya. El Govern aposta pel desenvolupament de la societat del coneixement impulsant polítiques de promoció de centres de recerca i donant suport a la creació d’un teixit empresarial basat en noves empreses de base tecnològica relacionades amb la salut.
La Generalitat de Catalunya està present en el Patronat de l’IDIBELL a través de dos departaments: el de Salut i el d’Empresa i Coneixement.

generalitat_1_0

Hospital Universitari de Bellvitge

L’Hospital Universitari de Bellvitge pertany a l’Institut Català de la Salut (ICS), l'empresa pública líder en la provisió de serveis sanitaris a Catalunya. El centre forma part de la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS, màxim òrgan de direcció i coordinació del conjunt de centres, serveis i institucions sanitàries de l’ICS a l’Hospitalet de Llobregat, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf.

L’Hospital de Bellvitge és un dels cinc únics hospitals que hi ha a tot Catalunya acreditats com a centres de tercer nivell, el màxim nivell de complexitat, cosa que li permet atendre malalts que requereixen de la més alta tecnologia. La seva experiència i professionalitat acreditades són un dels pilars de l’activitat de l’IDIBELL.

hospital_bellvitge_0

Institut Català d’Oncologia

L'Institut Català d'Oncologia (ICO) és un centre públic i monogràfic sobre el càncer creat el 2005. S'ocupa de la malaltia de manera integral, ja que aplega, dins de la mateixa organització, la prevenció, l'assistència, la formació especialitzada i la recerca. La participació de l’ICO situa l’IDIBELL entre els centres capdavanters en recerca oncològica d’Europa.

La Xarxa ICO està formada per quatre centres, vinculats a grans hospitals de referència de l’Institut Català de la Salut: ICO l’Hospitalet, a l’Hospital Duran i Reynals; ICO Girona, a l’Hospital Doctor Josep Trueta, ICO Badalona, a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, i ICO Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona i al Verge de la Cinta de Tortosa.

ico_0

Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona és la primera universitat pública de Catalunya pel que fa a nombre d’estudiants i a oferta formativa. Ocupa el primer lloc en producció científica de l’Estat, fet que la converteix en el principal centre de recerca universitari d’Espanya i un dels més importants d’Europa, tant pel nombre de programes de recerca com per l’excel·lència assolida en aquest terreny.

El campus de Ciències de la Salut de Bellvitge inclou els estudis de Medicina, Infermeria, Odontologia i Podologia. Amb la combinació d’assistència sanitària i recerca d’alt nivell, el campus és un entorn idoni per poder oferir una formació de qualitat als professionals sanitaris del futur.

unoiversitat_de_barcelona_0
Scroll to Top