100.000 pebrots contra el càncer

20170203_Esteller_Pebrots

Ahir es va presentar la III edició de la campanya solidària “Posem-li pebrots al càncer”, impulsada per les entitats de la FECEC – Junts contra el càncer i Condis Supermercats, que compta amb la col·laboració de més de 600 voluntaris de tota Catalunya. La iniciativa es desenvoluparà avui divendres i demà dissabte, 3 i 4 de febrer, als 450 establiments Condis de Catalunya, coincidint amb el Dia Mundial contra el Càncer (4 de febrer).

En aquesta ocasió, apadrinen la campanya: la periodista Xantal Llavina, l’actor i presentador Quim Masferrer, l’investigador Manel Esteller, director del programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), i el meteoròleg Francesc Mauri. A l’acte de presentació també hi va participar el vicepresident primer de la FECEC i director d’Oncolliga, Francesc Viñas, i la Consellera Delegada de Condis, Pilar Condal.

“Posem-li pebrots al càncer” té com a objectiu fomentar la solidaritat amb les persones que pateixen la malaltia i difondre la tasca d’acompanyament que realitzen les entitats de la FECEC. Les aportacions recollides es destinaran íntegrament a projectes de suport i atenció als malalts oncològics i les seves famílies.

Per tal d’aconseguir una bona recaptació, els més de 600 voluntaris participants oferiran, avui i dissabte, una bossa amb dos pebrots, un de verd i un de vermell -que aporta la companyia Bio Poniente, col·laboradora de la campanya- a canvi del preu simbòlic d’1,5 euros. Durant la presentació, el Dr. Manel Esteller va parlar de les causes del càncer, destacant que “avui diagnostiquem més casos de càncer, sobretot a causa de l’envelliment de la població ja que, amb el pas del temps, hi ha més probabilitats que es produeixin lesions en el nostre material genètic associades amb l’aparició de tumors”. Per això, les mesures de prevenció “han d’evitar danyar el nostre ADN: deixar de fumar eliminaria un de cada tres tumors al món”. A més, “en oncologia, cada cop més, s’estan incrementant els tractaments a la carta on, en funció del tipus de lesió molecular i cel·lular del pacient, s’utilitza un fàrmac o un altre: avui aquests tractaments constitueixen el 30% del total, però aniran augmentant com l’escuma. Als mateixos s’hi sumaran, segurament, els fàrmacs epigenètics que canvien l’activitat del nostre ADN, ja aprovats pel seu ús en subtipus de leucèmia i limfomes. Esperem que s’estengui també a tumors sòlids com el càncer de mama, pulmó o còlon”.

Els usuaris del súper online “Condisline.com” podran adquirir la seva bossa de pebrots solidaris durant els dies 3 i 4 de febrer. Com a anteriors edicions, està previst que la campanya tingui una important difusió a les xarxes socials. D’aquesta forma, els ciutadans estan convidats a pujar les seves fotografies amb la bossa de pebrots tant al Facebook com al Twitter de la FECEC i de Condis (@condislife), amb el hasthtag #pebrotscancer, així com a l’Instagram de Condislife.

Aquesta acció se suma a altres iniciatives que es desenvolupen amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, seguint el codi europeu, dirigit a prevenir la malaltia (http://cancer.gencat.cat/ca/ciutadans/prevencio/codi_europeu/).

Scroll to Top