Educació científica

L’IDIBELL treballa amb institucions educatives per estimular les vocacions científiques entre els estudiants de secundària i batxillerat, i per fomentar un enfocament interdisciplinari i participatiu en l’aprenentatge de les ciències.

Mitjançant els seus projectes educatius, enforteix les habilitats dels estudiants en l’àmbit de la biomedicina, i promou els hàbits saludables i la conscienciació envers la salut. Finalment, també dona suport als professors per actualitzar l'educació científica a l'aula. Per dur a terme aquesta tasca, l’IDIBELL obre les portes de les seves instal·lacions als més joves i també realitza activitats a les aules o en equipaments culturals i socials.

 

Dins el projecte europeu STARS Game hem creat materials educatius que et poden interessar. Descarrega el Kit Educatiu (Teacher's Toolkit) i juga als escape rooms!

 

 

Activitats destacades

Tàndem

Projecte de col·laboració entre l’IDIBELL, l’Institut Bellvitge i la ciutat de L’Hospitalet per enfortir les habilitats dels estudiants en l’àmbit de la biomedicina. Es realitzen projectes d’art i ciència, visites i jornades com l’UniStem Day, la revista Life & Science i projectes pedagògics innovadors.

IDIBELL NEXT

IDIBELL NEXT és un projecte que ofereix a estudiants de batxillerat la possibilitat de dur a terme el seu Treball de Recerca a IDIBELL. Els investigadors predoctorals de l’IDBELL supervisen els estudiants durant tot aquest procés, inclosa una estada a l’institut.

VacunAcció

En aquest projecte ideat per EscoLab i l'IDIBELL, alumnes de secundària acompanyats per científics del grup d’Infeccions i Càncer emprenen un projecte educatiu sobre les vacunes i les fake news, per acabar elaborant una campanya de conscienciació sobre la vacunació.

STARS GAME

Projecte ERASMUS+ on participen l’IDIBELL i tres institucions europees més. A través de mètodes d’aprenentatge basats en joc i amb un escape room digital com a element central, comunicadors científics i investigadors apropen la recerca a alumnes d’institut i als seus professors.

Tallers de ciència

Els tallers permeten apropar-se a la biomedicina de forma interactiva. Hem dissenyat tallers per estudiants de secundària i batxillerat que visiten laboratoris reals i coneixen els investigadors i també per festes i fires de ciència per al públic general, infantil i familiar.

Inspira STEAM

Diverses científiques de l’IDIBELL participen en aquest programa, l’objectiu del qual és atraure més joves cap a carreres professionals STEM, posant especial èmfasi en les nenes. Les nostres investigadores visiten escoles i instituts per transmetre la seva passió per la recerca.
Scroll to Top