B-ACTIVE: una plataforma de serious games per promoure comportaments saludables en persones amb càncer

  • El projecte B-ACTIVE ha obtingut la millor puntuació en la 2a edició de “The Health Games Incubator” 2024, on es van presentar 18 projectes internacionals.
  • L’equip de la Dra. Paula Jakszyn (IDIBELL & ICO), i el Dr Jordi Vilaró (URL) ha estat escollit per desenvolupar un serious game que promogui l’activitat física en pacients amb patologies cròniques.
NO091 - BACTIVE web

La Dra. Paula Jakszyn, investigadora del grup de nutrició i càncer de l’IDIBELL i l’ICO, juntament amb el Dr. Jordi Vilaró, professor de la Facultat de Ciències de la Salut de la Blanquerna (URL) han estat escollits per desenvolupar un serious game en una aplicació mòbil per promoure l’activitat física en persones amb patologies cròniques.

En la convocatòria de la 2a edició de “The Health Games Incubator” 2024, on es van presentar 18 projectes internacionals, només es van escollir els 3 millor classificats. El projecte “B-ACTIVE: plataforma de serious games per promoure comportaments saludables en persones amb càncer” ha obtingut la millor puntuació, valoració qualitativa i més vots.

Aquesta convocatòria, promoguda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i finançada pels fons Next Generation, és una iniciativa de Península Corporate Innovation i la start up Serious Games Lab. Els projectes escollits compten amb una mentoria i formació per dissenyar un prototip de serious game en salut i la possibilitat de pilotar-lo en un entorn real. El desenvolupament del prototip es realitzarà durant el període de setembre a desembre 2024, quan es realitzarà la presentació oficial del prototip davant de possibles proveïdors i empreses del sector privat que poden ser futurs socis de cara a la comercialització.

El projecte té una clara vocació de generar impacte social tot beneficiant als col·lectius de persones amb càncer que són candidates a millorar el seu estat de salut mitjançant l’exercici i la pràctica d’activitat física regular.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top