Diploma d’Honor de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental per a la Dra. Jiménez-Murcia i el Dr. Fernández-Aranda

  • La Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental ha distingit la Dra. Susana Jiménez-Murcia i el Dr. Fernando Fernández-Aranda amb el Diploma d’Honor Institucional en reconeixement a la seva trajectòria clínica i investigadora.
Reconeixement Susana i FFA_NOTI

El guardó es va lliurar durant la sessió de cloenda del XXXVIII Congrés Anual de Teràpia del Comportament i Medicina Conductual en la Pràctica Clínica, celebrat aquest mes d’abril a Barcelona, amb la participació institucional del Dr. Jordi Gascón, subdirector mèdic de l’Hospital de Bellvitge.

Aquest reconeixement posa en valor l’aportació de tots dos professionals en àmbits com els trastorns de la conducta alimentària, les addiccions comportamentals i la psicologia clínica.

La Dra. Susana Jiménez-Murcia és co-líder del grup de recerca en Psiconeurobiologia dels trastorns alimentaris i conductes addictives de l’IDIBELL, cap del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital de Bellvitge, coordinadora del Pla de Salut Mental Territorial MetroSud i directora del Programa de Joc Patològic i altres Addiccions Comportamentals. També és professora agregada del Departament de Ciències Clíniques de la Universitat de Barcelona. L’any 2024 ha estat distingida amb el Premi Doctora d’Alcalá a l’Excel·lència Investigadora en Ciències Humanes i Socials i amb el Premi Sanitarias per la seva trajectòria com una de les primeres caps de servei de Psicologia Clínica de l’Estat.

El Dr. Fernando Fernández-Aranda, també co-líder del grup en Psiconeurobiologia dels trastorns alimentaris i conductes addictives, és alhora director de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària del Servei de Psicologia Clínica de l’Hospital de Bellvitge, director de la Unitat de TCA d’alta complexitat i llarga durada Bellvitge–Fundació Hospitalàries, cap de secció del mateix servei a l’Hospital de Bellvitge, i catedràtic de la Universitat de Barcelona. És una figura de referència internacional en l’àmbit dels trastorns alimentaris, amb una sòlida trajectòria en recerca, docència i lideratge clínic. L’any 2024 ha estat reconegut amb el Premi ICREA Acadèmia de la Generalitat de Catalunya.

Tots dos han publicat més de 550 articles en revistes científiques internacionals al llarg de la seva trajectòria i han estat investigadors principals en més d’una desena de projectes internacionals. Amb una clara vocació de col·laboració i generació de sinergies, han dirigit més de 38 tesis doctorals i són referents de la psicologia clínica a escala nacional i internacional.

Des de l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge felicitem la Dra. Jiménez-Murcia i el Dr. Fernández-Aranda per aquest merescut reconeixement i per la seva contribució excel·lent i continuada a la millora de la salut mental.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca creat el 2004 i especialitzat en càncer, neurociència, medicina translacional i medicina regenerativa. Compta amb un equip de més de 1.500 professionals que, des de 73 grups de recerca, publiquen més de 1.400 articles científics a l’any. L´IDIBELL està participat per l´Hospital Universitari de Bellvitge i l´Hospital de Viladecans de l´Institut Català de la Salut, l´Institut Català d´Oncologia, la Universitat de Barcelona i l´Ajuntament de L´Hospitalet de Llobregat.

IDIBELL és membre del Campus d´Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres de recerca espanyols acreditats com a institut de recerca sanitària per l’Institut de Salut Carlos III. A més, forma part del programa HR Excellence in Research de la Unió Europea i és membre d’EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centre Acreditat de la Fundació Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top