Se celebra la 9a edició del PhD Day de l’IDIBELL, enguany centrada en la intel·ligència artificial

  • 200 investigadors i personal docent han assistit a la novena edició del PhD Day, organitzat anualment pel Comitè d’Investigadors/es Predoctorals en col·laboració amb altres unitats de l’IDIBELL. 
  • La jornada d’enguany s’ha centrat en l’ús de la intel·ligència artificial a la recerca, amb un taller i una taula rodona sobre el tema. 
PhDDay2024 Web

El passat divendres 8 de novembre, es va celebrar la novena edició del PhD Day de l’IDIBELL al Campus Bellvitge de la UB. Aquest esdeveniment, que es celebra cada any, està organitzat pel comitè d’investigadors predoctorals en col·laboració amb diferents unitats de l’IDIBELL i té com a objectiu fomentar l’intercanvi d’idees i les possibles col·laboracions a més de reforçar la comunitat investigadora de l’Institut. En total, en aquesta jornada han assistit més de 200 persones entre personal investigador, docent i altres membres de la comunitat IDIBELL. 

La cerimònia d’obertura va ser liderada per Maria Molina, directora científica de l’IDIBELL, i Pilar Salamanca en representació del Comitè Predoctoral. Tot seguit i al llarg de tota la jornada, van tenir lloc 9 exposicions orals i més de 40 presentacions de pòsters per part d’investigadors predoctorals. 

Aquesta edició del PhD Day ha volgut posar el focus sobre l’ús de la intel·ligència artificial en la recerca. En aquest marc, Lisa Saemisch (TPM Science) ha impartit el taller “Intel·ligència artifical per una lectura efectiva” i després s’ha dut a terme una taula rodona temàtica amb Ignasi Cos (UB), Paula Petrone (ISGlobal), Alfredo Vellido (UPC), Carme Zambrana (BSC-CNS) i Antonio del Sol Mesa (ICIC bioGUNE, Bizkaia Technology Park). Després de dinar, el Dr Antonio del Sol Mesa va realitzar la xerrada plenària. 

Per acabar, el Dr Gabriel Capellá, director de l’IDIBELL, va conduir la cloenda de l’esdeveniment, una novena edició del PhD Day molt exitosa.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).