Quatre investigadors de l’IDIBELL reben finançament de la convocatòria CaixaImpulse 2024

  • Pablo Naval, Laura Costas, Josep M. Aran i Antonella Consiglio desenvoluparan els seus projectes de recerca i innovació en el marc d’aquesta convocatòria.
Projectes CaixaImpulse 2024 WEB

La Fundació ”la Caixa” ha resolt la convocatòria 2024 del programa CaixaImpulse Innovació, mitjançant la qual recolza 29 nous projectes biomèdics procedents de centres de recerca, hospitals i universitats d’Espanya i Portugal. El programa té com a objectiu accelerar l’arribada al mercat d’aquestes innovacions i apropar-les, així, als pacients que puguin necessitar-les. Així mateix, CaixaImpulse Innovació fomenta la creació de nous productes, serveis i empreses relacionats amb les ciències de la vida i la salut.

Els projectes guanyadors ―d’entre més de 400 sol·licituds rebudes― han estat avaluats per sis panells d’experts i professionals internacionals en aquest àmbit. D’entre els seleccionats, quatre investigadors de l’IDIBELL rebran finançament per impulsar els següents projectes de recerca i innovació:

Formació i acompanyament expert pels projectes 

CaixaImpulse Innovació presta suport a projectes biomèdics en l’àmbit de la innovació i la transferència ajudant els investigadors a validar els seus actius i a definir la seva estratègia d’explotació i valorització per acostar els projectes al mercat, per la qual cosa a més de suport econòmic també accediran a mentoria, consultoria i acompanyament per part d’experts internacionals en diferents àmbits de l’ecosistema de la innovació.

Segons Ignasi López, director de l’Àrea de Relacions amb Institucions de Recerca i Salut de la Fundació ”la Caixa”: «El resultat d’aquesta convocatòria reflecteix no només l’abundància, sinó també l’excepcional qualitat dels projectes d’innovació en biomedicina i salut a Espanya i Portugal. Ens enorgulleix poder donar-los suport, oferint tant l’ajut econòmic necessari com les eines perquè arribin al mercat amb força i seguretat».

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top