Bellvitge s’implica en el Mes de la Salut Mental a L’Hospitalet

  • L’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge col·laboren amb xerrades, estands i exposicions en les activitats del Mes de la Salut Mental de L’Hospitalet
WhatsApp Image 2024-10-09 at 09.28.38

L’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge col·laboren amb xerrades, estands i exposicions en les activitats del Mes de la Salut Mental de L’Hospitalet, organitzat per l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat (LHCiència) durant tot aquest mes d’octubre sota el lema Cuidar la Salut mental: un repte vital i coincidint amb la celebració, demà dijous 10 d’octubre, del Dia Mundial de la Salut Mental.

La participació de l’IDIBELL i l’HUB es va endegar el passat dia 8 d’octubre amb la xerrada de Susana Jiménez, cap de la Unitat de Joc Patològic i Addiccions Comportamentals i del Servei de Psicologia Clínica de l’HUB i investigadora de l’IDIBELL, sobre addiccions als videojocs i jocs d’aposta en adolescents i joves, dins la taula rodona Addiccions: poca broma a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet.

Les xerrades adreçades a la ciutadania tindran protagonisme el 16 d’octubre amb “Cervell i futur”, conferència que dins el cicle “Pessics de Ciència” farà la Dra. Pino Alonso, investigadora de l’IDIBELL i cap del Servei de Psiquiatria de l’HUB, a les 19 h al Centre Cultural Sant Josep. I el dia 31 d’aquest mateix mes amb una sessió de càpsules divulgatives a L’Hospital de Bellvitge (10h-12h) adreçada als estudiants de la Facultat d’Infermeria del Campus Bellvitge i alumnes de batxillerat i cicles formatius del centres educatius de la ciutat. En aquesta sessió, organitzada amb LHCiència, l’HUB, l’IDIBELL i la UB, s’abordaran quatre àmbits especialment sensibles per als joves: els trastorns de la conducta alimentària, a càrrec de Montse Gil, infermera especialista en salut mental; addiccions a pantalles, que desenvoluparà la Dra. Lucero Munguia, investigadora de l’HUB i l’IDIBELL; addiccions a substàncies i alcohol, a càrrec d’Ana Belen Martínez, infermera especialista en Salut Mental i responsable del Programa Alcohol de l’HUB, i estrès, sobre el qual parlarà Ana Belen Navarro, psicòloga del Servei de Psicologia Clínica, de l’HUB.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top