setembre de 2024

La Dra. Maria Molina, directora científica de l’IDIBELL, rep la Medalla d’Or de la European Respiratory Society

La Dra. Molina ha rebut una de les ERS Mid-Career Gold Medals Award, que reconeixen alhora una destacada trajectòria de recerca ja consolidada i el potencial de treball que té encara per endavant un o una especialista en malalties respiratòries.

La Dra. Maria Molina, directora científica de l’IDIBELL, rep la Medalla d’Or de la European Respiratory Society Llegir més »

Relacionen per primera vegada la contaminació de l’aire amb l’ús d’antibiòtics

Un grup de recerca de l’IDIBELL, acaba de publicar a JAMA Network Open el primer article on es relacionen aquests dos fenòmens: a partir d’un anàlisi estadístic complet, han comprovat que els dies que la contaminació de l’aire augmenta més, es recepten més antibiòtics.

Relacionen per primera vegada la contaminació de l’aire amb l’ús d’antibiòtics Llegir més »

SpadaHC, una nova base de dades per millorar la classificació de variants en gens de càncer hereditari a la població espanyola

L’eina, desenvolupada per investigadors de l’IDIBELL, l’ICO i el CIBERONC, facilita una classificació més precisa i uniforme de les variants genètiques, clau per prendre decisions clíniques en pacients amb sospita de càncer, millorant l’atenció a pacients i les seves famílies.

SpadaHC, una nova base de dades per millorar la classificació de variants en gens de càncer hereditari a la població espanyola Llegir més »

Bellvitge colidera un assaig internacional que pot canviar el tractament de la insuficiència cardíaca

Publicat al New England Journal of Medicine, l’assaig ha confirmat els beneficis d’un fàrmac, la finerenona, en un important segment dels casos d’insuficiència cardíaca. Es tracta d’un estudi amb més de 6.000 pacients de 50 països, que a Espanya han coordinat l’IDIBELL i l’Hospital de Bellvitge.

Bellvitge colidera un assaig internacional que pot canviar el tractament de la insuficiència cardíaca Llegir més »

Es descriu un mapa cel·lular del pàncrees que ajudarà a dissenyar millors tractaments contra el càncer de pàncrees i la diabetis

Investigadors de l’IDIBELL i la UB elaboren un mapa cèl·lula a cèl·lula dels conductes del pàncrees i identifiquen 15 noves poblacions de cèl·lules. Els resultats permetran comprendre millor com es desenvolupa el càncer de pàncrees i trobar tractaments per la diabetis.

Es descriu un mapa cel·lular del pàncrees que ajudarà a dissenyar millors tractaments contra el càncer de pàncrees i la diabetis Llegir més »

Scroll to Top