Tots coneixem una mama, això és per a ella: un casament solidari recull fons per a la recerca en càncer de mama

  • El donatiu dels nuvis i els convidats es destinarà a la recerca que lidera la Dra. Sonia Pernas, investigadora de l’IDIBELL i de l’ICO
O&L-512_16-9

Els moments de celebració i d’especial significança personal poden convertir-se, també, en un espai per a la solidaritat envers la recerca biomèdica. Així ho decidiren Oscar Freitag i Lydia Dionís Giordano, que es casaren el passat dia 5 d’abril i decidiren dedicar una part de la seva festa a recollir fons per a la investigació del càncer de mama a l’IDIBELL.

Segons expliquen Oscar i Lydia, “les nostres mares han estat pacients de càncer de mama, i és per aquest motiu que volíem dedicar una part d’aquest dia tan especial a totes les dones que han passat o estan passant per aquesta experiència”. Amb el lema Tots coneixem una mama, això és per a ella, els nuvis van repartir unes polseres roses a tots els convidats, on cada persona hi va poder escriure el nom de la seva heroïna particular, en referència a la persona que cadascú conegués que hagués passat un càncer de mama.

El donatiu del casament solidari es destinarà a la recerca que lidera la Dra. Sonia Pernas, investigadora principal del grup de recerca en càncer de mama de l’IDIBELL i cap de la Unitat de càncer de mama de l’Institut Català d’Oncologia. Pernas, que assistí al casament de la parella i que havia tractat la mare d’un dels nuvis, dedicà unes emocionants paraules als assistents. Després d’una breu explicació sobre la recerca que du a terme a l’IDIBELL, va poder agrair en directe la solidaritat de la parella i de tots els convidats a l’esdeveniment.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat. 

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC). 

Scroll to Top