Els serveis cientificotècnics de l’IDIBELL incorporen una nova plataforma de transcriptòmica i proteòmica espacial

  • La compra de l’equipament ha estat finançada per l’Instituto de Salud Carlos III (convocatòria IFEQ22)
Plataforma transcritòmica proteòmica espacial 16-9

L’IDIBELL ha incorporat una nova plataforma de transcriptòmica i proteòmica espacial d’alta resolució al laboratori d’Interaccions moleculars dels seus serveis cientificotècnics. L’operació ha estat possible gràcies a la consecució d’un ajut corresponent a la convocatòria IFEQ22 Adquisición de Equipamiento e Infraestructuras científico-técnicas de l’ISCIII.

La plataforma de tanscriptòmica i proteòmica espacial d’alta resolució CosMx (Nanostring, proveïdor Longwood) permet visualitzar i quantificar de manera precisa l’expressió d’ARNs i proteïnes amb resolució de “single cell” (és a dir, d’un única cèl·lula) en seccions de teixit de diferents tipus de mostra. Està basada en la tecnologia d’hibridació in situ altament sensible i amb alta capacitat de multiplexat per a l’estudi de l’expressió de gens i proteïnes.

El nou equipament identifica i quantifica biomarcadors tant a nivell d’ARN com proteïna  relacionant i visualitzant l’expressió a nivell cel·lular amb la distribució espacial en el teixit histològic, objecte d’estudi de diferents malalties. Això permetrà identificar i localitzar múltiples tipus cel·lulars amb les característiques fenotípiques i funcionals, així com les estructures extracel·lulars associades i generar una informació completa del microambient tissular.

L’equipament està finançat per l’Instituto de Salud Carlos III a càrrec dels fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb codi d’expedient IFEQ22/00027, finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

 

 

 

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top