Viladecans The Style Outlets, en col·laboració amb IDIBELL, llança la III convocatòria del Premi d’Innovació en Salut

La presentació ha tingut lloc avui a les instal·lacions del centre comercial amb el suport de l’Ajuntament de Viladecans.

La dotació del premi s’incrementa fins als 25.000 euros en aquesta tercera edició.

TP - VTSO Premis 06_24-1 (còpia)

Viladecans The Style Outlets llança la III edició del Premi d’Innovació en Salut, organitzat en col·laboració amb IDIBELL a través de la xarxa XarSmart, l’objectiu de la qual és impulsar la transferència al mercat i a la societat de projectes d’innovació d’alt nivell dins del camp dels productes sanitaris, la salut digital i les teràpies avançades.

 

La convocatòria, adreçada a professionals sanitaris de tots els centres d’innovació de Barcelona (província), així com els centres pertanyents a la xarxa XarSmart de tot Catalunya, estarà oberta des de l’11 de juny al 31 d’octubre de 2024.

 

Aquesta edició arriba amb una important novetat: l’increment de la dotació del premi, que passa a ser de 25.000 euros, 10.000 euros més que l’anterior edició. Aquest import es compon de 15.000 euros en metàl·lic i un bo de 10.000 euros per invertir en els serveis de consultoria que ofereix XarSmart (assessorament científic, anàlisi del mercat, recerca de potencials inversors, etc.).

 

Esdeveniment de presentació

La presentació de la nova edició ha tingut lloc avui a les instal·lacions del centre outlet davant la presència de responsables de centres sanitaris i de recerca, representants de l’Ajuntament de Viladecans, les tinentes d’alcalde Rosa Cañisá, Joana Sánchez i Olga Morales; i el regidor Ramón Espejo ―, i ha comptat amb la intervenció de María Jesús Montesinos, gerent del centre outlet, Miguel Ángel Souto, director d’Innovació i Desenvolupament de Negoci d’IDIBELL (Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge), i Carles Ruiz, alcalde de Viladecans.

 

En l’acte, María Jesús Montesinos ha destacat que el premi “és l’aposta més important de Viladecans The Style Outlets per generar un impacte positiu real en la comunitat. La bona acollida que ha obtingut ens motiva a seguir treballant amb més empenta si cap, dotant aquesta iniciativa de més recursos que facilitin que aquests beneficiosos projectes dels nostres metges i investigadors arribin abans a la societat”.

 

Per la seva banda, Miguel Ángel Souto ha manifestat que “és un honor col·laborar novament amb Viladecans The Style Outlets en aquesta iniciativa. Per a nosaltres, representa un soci estratègic a causa de la seva habilitat per connectar amb la comunitat i el seu compromís amb el benestar social. L’augment del premi subratlla el seu compromís amb la innovació en salut, la qual cosa esperem que contribueixi a atraure projectes d’alt nivell i poder facilitar la seva ràpida transferència a la pràctica clínica”.

 

Per a finalitzar, l’alcalde s’ha dirigit als assistents assenyalant que “Viladecans dóna suport a la innovació, no només des de l’Ajuntament sinó des de la societat civil, amb extraordinàries iniciatives com aquests premis que convoca Viladecans Style Outlets o altres accions com les que realitzen entitats com Viladecans Solidària. Els premis d’Innovació en Salut són una més de les accions positives que, des del primer dia, l’outlet ha aportat a la nostra ciutat. És d’agrair el compromís que manté l’empresa per millorar la vida de la ciutadania i aquest esforç per estimular la recerca en l’àmbit de la Salut n’és un gran exemple”.

 

El guanyador de la segona edició: Projecte Odissea

El projecte guanyador, triat entre tres finalistes, es donarà a conèixer en l’acte de lliurament del premi, que tindrà lloc el mes de desembre. A més, serà en aquest acte on s’exposaran els progressos assolits pel guanyador de l’anterior edició, el Projecte ODISEA ―presentat per l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI), l’Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol) i l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona―, consistent en un programari que permet millorar la selecció de pacients i els temps d’espera per a l’atenció del pacient amb infart agut de miocardi.

 

III Premi d’Innovació en Salut VTSO en col·laboració amb IDIBELL- XarSmart

– Període de presentació de projectes: de l’11 de juny al 31 d’octubre de 2024.

– Àmbit: professionals adscrits a centres sanitaris o de recerca de la província de Barcelona, així com tots els pertanyents a la xarxa XarSmart de tot Catalunya.

– Projectes de recerca i/o innovació en fase d’idea amb un nivell de maduresa mínim TLR 4 i màxim de 7. El projecte s’ha d’implementar l’any 2025.

– Dotació econòmica: 25.000 € (15.000 en metàl·lic i un bo de 10.000 per subcontractar serveis a IDIBELL – XarSmart).

– Les bases de la convocatòria es poden consultar al web: https://viladecans.thestyleoutlets.es/es/novedades/premios-vtso

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top