Se celebra la primera edició de la Jornada de Recerca del Programa EPIBELL

Aquesta jornada consolida la col·laboració interna de l’IDIBELL, fomentant l’intercanvi de coneixements i connectant més de 125 professionals.

IMG_7355 (còpia)

Aquest divendres 7 de juny ha tingut lloc la primera edició de la Jornada de Recerca del Programa d’Epidemiologia, Salut Pública, Prevenció del Càncer i Cures Pal·liatives (EPIBELL) de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

La jornada ha tingut com a principal finalitat reforçar les connexions entre els set grups de recerca que conformen el programa i intercanviar coneixements a través de la presentació de destacats projectes d’investigació. L’esdeveniment s’ha celebrat a l’Auditori Barradas, a L’Hospitalet de Llobregat, i ha comptat amb l’assistència de més de 125 persones.

Després de les paraules del director de l’IDIBELL, Gabriel Capellá, que han obert l’acte, s’ha fet la primera ronda de presentacions dels grups de recerca de la mà del coordinador del Programa EPIBELL i cap del grup de recerca en Control del Tabac, Esteve Fernández. Seguidament, més de 10 investigadors han pogut presentar els projectes en els quals estan treballant amb l’objectiu de donar a conèixer els seus avanços, promoure la col·laboració interdisciplinària i identificar noves oportunitats de recerca conjunta.

“La Jornada EPIBELL és un esdeveniment clau per potenciar el networking entre tots els membres del programa: els investigadors es reuneixen per discutir, compartir informació i iniciar nous projectes”, ha destacat Fernández.

El Programa EPIBELL compta amb un grup multidisciplinari de professionals integrat per epidemiòlegs, patòlegs, genetistes, biòlegs, nutricionistes, informàtics, tècnics estadístics, economistes i especialistes en suport a la recerca i administració.  Junts desenvolupen projectes i estudis de recerca relacionats amb les causes del càncer i la seva prevenció, el diagnòstic precoç i l’avaluació i millora de la qualitat en l’atenció oncològica.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top