Més de cent experts es reuneixen a Barcelona per discutir els últims avenços en el tractament de les malalties onco-hematològiques

M. Carolina Florian i Alessandra Giorgetti, caps de grup del Programa de Medicina Regenerativa de l’IDIBELL, formen part del comitè organitzador.

El congrés va comptar amb més de deu ponents nacionals i internacionals, i 135 participants.

IMG20240617115548

El passat dilluns 17 de juny, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona va acollir la jornada “Hematology in Barcelona, Biology of Disease”. L’esdeveniment va reunir 135 inscrits de la comunitat científica nacional i internacional dedicada a l’estudi de biologia la sang, amb la participació destacada com a organitzadores de les investigadores de l’IDIBELL Alessandra Giorgetti i M. Carolina Florian.

 

L’objectiu principal de la jornada va ser presentar i discutir l’actualitat de la recerca en hematologia per millorar els tractaments de les malalties onco-hematològiques. Temes de gran rellevància clínica, com la caracterització de malalties hereditàries pediàtriques i de l’adult relacionades amb la medul·la òssia, els avenços en teràpia gènica i nous tractaments per a la leucèmia, van ser debatuts amb profunditat.

 

“Aquest esdeveniment ajuda a consolidar Barcelona com un centre clau en la recerca hematològica internacional, reforçant el compromís de la comunitat científica amb la millora dels tractaments i diagnòstics de les malalties de la sang”, afirma Florian, també professora d’investigació ICREA.

 

A més, es va destacar la utilització d’eines epigenètiques per millorar el diagnòstic i tractament de malalties hematològiques, així com els avenços en la comprensió de la biologia de la generació de la sang. En total, 7 ponents nacionals i 6 experts internacionals van compartir els seus coneixements i descobriments més recents.

 

La jornada també va comptar amb la participació i suport de Francesco Ceresoli, cap de recerca de l’Associació Europea d’Hematologia (EHA), qui va destacar la importància d’aquests esdeveniments per fomentar la col·laboració i el progrés en aquest camp vital de la medicina.

 

També formaven part del comitè organitzador els investigadors Anna Bigas, de l’Hospital del Mar Research Institute i l’Institut Josep Carreras, Albert Català de Sant Joan de Déu i l’Institut Josep Carreras, i Manel Esteller, de l’Institut Josep Carreras, tots ells membres de diferents àrees temàtiques del Centro de Investigación Biomédica en Red (CIBER), que va patrocinar la trobada juntament amb l’IDIBELL.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top