Es crea el grup Queer de l’IDIBELL per fomentar la diversitat en la recerca biomèdica

Grup Queer IDIBELL 2

Avui, 28 de juny, se celebra el Dia de l’Orgull LGTBIAQ+ per reivindicar el dret de totes les persones, independentment de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere, a rebre un tracte respectuós i just. La recerca científica també té el deure de fomentar un entorn inclusiu, que combati els biaixos i tingui en compte la diversitat, tant en els equips de recerca i les preses de decisions, com en el contingut mateix de la investigació.

Des de l’IDIBELL, ens plau informar-vos que aquest mes s’ha constituït la mesa negociadora del primer Pla LGTBIAQ+ de l’IDIBELL. Actualment es troba en la seva primera fase, la de diagnòstic, que es recollirà les opinions i percepcions dels membres de l’Institut a través d’una enquesta. D’altra banda, també s’ha fet una crida a formar part del nou grup Queer de l’IDIBELL, un espai de trobada per a la comunitat LGTBIAQ+ que pretendrà organitzar activitats i esdeveniments, a més d’ajudar en l’avenç del nou Pla LGBTIAQ+. Fins ara, ja ha acollit 20 persones i s’han produit un parell de trobades.

Finalment, com l’any passat, l’IDIBELL reparteix xapes amb la bandera de l’Orgull a tots els membres que les vulguin portar posades per, de forma fàcil i amena, donar visibilitat i suport a aquest col·lectiu en el dia a dia.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top