juny de 2024

Es crea el grup Queer de l’IDIBELL per fomentar la diversitat en la recerca biomèdica

Avui, 28 de juny, se celebra el Dia de l’Orgull LGTBIAQ+ per reivindicar el dret de totes les persones, independentment de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere, a rebre un tracte respectuós i just. La recerca científica també té el deure de fomentar un entorn inclusiu, que combati els biaixos i tingui […]

Es crea el grup Queer de l’IDIBELL per fomentar la diversitat en la recerca biomèdica Llegir més »

El trasplantament de microbiota fecal emergeix com una alternativa segura i eficaç als antibiòtics per l’infecció a C. difficile

150 casos recurrents cada any de C. difficile a Catalunya es podrien tractar amb Trasplantament de Microbiota Fecal.

El trasplantament de microbiota fecal emergeix com una alternativa segura i eficaç als antibiòtics per l’infecció a C. difficile Llegir més »

La telemedicina millora seguiment de pacients amb tractaments hematològics avançats

Una investigació recent dels grups d’Hematologia i de Salut Digital de l’IDIBELL i ICO demostra que l’ús de rellotges intel·ligents i apps mòbils millora el seguiment de pacients que han rebut un trasplantament de medul·la òssia o teràpia CAR-T.

La telemedicina millora seguiment de pacients amb tractaments hematològics avançats Llegir més »

Es demostra el paper del receptor del factor de creixement epidèrmic en el dany hepàtic crònic

Investigadors de l’IDIBELL, el CIBER i la Universitat Complutense, liderats per la Dra. Isabel Fabregat, vinculen la senyalització via EGFR amb els processos fibròtics i inflamatoris del fetge. Les troballes obtingudes amb un model de ratolí podrien traslladar-se a pacients que pateixen un procés fibròtic.

Es demostra el paper del receptor del factor de creixement epidèrmic en el dany hepàtic crònic Llegir més »

Més de cent experts es reuneixen a Barcelona per discutir els últims avenços en el tractament de les malalties onco-hematològiques

M. Carolina Florian i Alessandra Giorgetti, caps de grup del Programa de Medicina Regenerativa de l’IDIBELL, formen part del comitè organitzador. El congrés va comptar amb més de deu ponents nacionals i internacionals, i 135 participants.

Més de cent experts es reuneixen a Barcelona per discutir els últims avenços en el tractament de les malalties onco-hematològiques Llegir més »

El Tàndem de l’IDIBELL i l’Institut Bellvitge consolida les seves activitats d’educació científica

El II Congrés de Biomedicina de la URIB ha tancat el curs 2023/24 del Tàndem amb una jornada dedicada a l’ètica en recerca i a les vacunes. Es publica el 7è número de la revista Life&Science, amb una entrevista a la Dra. Anna Veiga i un reportatge sobre la petjada ecològica de la recerca.

El Tàndem de l’IDIBELL i l’Institut Bellvitge consolida les seves activitats d’educació científica Llegir més »

L’exposició al fred i a la calor en els primers anys de vida pot afectar el desenvolupament de la matèria blanca del cervell

L’estudi subratlla la vulnerabilitat dels fetus i els nens al fred i a la calor, i la necessitat de protegir les comunitats més vulnerables dels efectes del canvi climàtic.

L’exposició al fred i a la calor en els primers anys de vida pot afectar el desenvolupament de la matèria blanca del cervell Llegir més »

Viladecans The Style Outlets, en col·laboració amb IDIBELL, llança la III convocatòria del Premi d’Innovació en Salut

La presentació ha tingut lloc avui a les instal·lacions del centre comercial amb el suport de l’Ajuntament de Viladecans. La dotació del premi s’incrementa fins als 25.000 euros en aquesta tercera edició.

Viladecans The Style Outlets, en col·laboració amb IDIBELL, llança la III convocatòria del Premi d’Innovació en Salut Llegir més »

Un article científic liderat per la infermera Elena Calvo, destacat per la Societat Catalano-Balear d’Infermeria

Aquesta recerca, en què es van incloure 143 pacients, confirma la importància del paper de les infermeres en la promoció de la salut i en la gestió de malalties cròniques.

Un article científic liderat per la infermera Elena Calvo, destacat per la Societat Catalano-Balear d’Infermeria Llegir més »

Se celebra la primera edició de la Jornada de Recerca del Programa EPIBELL

Aquesta jornada consolida la col·laboració interna de l’IDIBELL, fomentant l’intercanvi de coneixements i connectant més de 125 professionals.

Se celebra la primera edició de la Jornada de Recerca del Programa EPIBELL Llegir més »

Scroll to Top