L’Associació DACMA dona 12.000 euros per a la recerca en càncer de mama

Ahir, aquesta associació de Sant Joan Despí va organitzar un acte en el qual la Dra. Catalina Falo de l’IDIBELL i l’ICO va presentar el projecte al qual es destinaran els fons i on es va fer l’entrega oficial del donatiu.

DACMA2024_web

L’Associació de Dones Afectades pel Càncer de Mama de Sant Joan Despí (DACMA) va tornar a donar un pas significatiu ahir en el suport a la investigació sobre el càncer de mama en l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO). En un emotiu acte celebrat a l’Auditori Miquel Martí i Pol de Sant Joan Despí, es va fer l’entrega d’un xec valorat en 12.000 euros per finançar les investigacions liderades per les Dres. Catalina Falo i Sònia Pernas.

 

Durant la jornada, la Dra. Falo, investigadora principal del grup de recerca en càncer de mama de l’IDIBELL i oncòloga mèdica de l’ICO, va compartir amb les persones de DACMA una visió detallada de l’estat actual de la recerca en càncer de mama. En un to divulgatiu, va presentar el projecte específic que rebrà el suport de l’Associació, posant èmfasi en la seva importància per millorar la vida de les dones que s’enfronten aquesta malaltia.

 

El moment més emotiu de la tarda va ser quan Maria Perez, presidenta de DACMA, i Líbia Guillamon, vocal de l’associació i pacient de càncer de mama, van lliurar el xec solidari. A l’acte també van estar presents Belén Garcia, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, així com part l’equip de recerca de la Dra. Pernas de l’IDIBELL, l’ICO i l’Hospital Universitari de Bellvitge.

 

El projecte d’enguany estudiarà la possibilitat de realitzar de biòpsies líquides en càncer de mama avançat per poder fer diagnòstics més precoços i eficaços, així com de desenvolupar estratègies de tractament més personalitzades i efectives per a les dones afectades.

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top