La VIII Milla Nàutica Solidària dels Bombers de Barcelona 2024 donarà suport a la recerca en la malaltia minoritària LAM

Es tracta de la VIII edició de la Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona, que se celebrarà diumenge 30 de juny a la platja de Bogatell (Barcelona). Enguany destinarà la recaptació a l’Associació AELAM.

L’Associació AELAM recolza la recerca de l’IDIBELL, l’IDIBGI i l’ICO en Linfangioleiomiomatosis (LAM), una malaltia minoritària poc coneguda que afecta especialment a dones en edat fèrtil i que causa un creixement anòmal de cèl·lules als pulmons. La LAM és difícil de diagnosticar i, a dia d’avui, encara no té cura.

Foto-grup_Pujana_052424 (web)

L’Agrupació Cultural i Esportiva de Bombers de Barcelona, organitza la VIII Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona, que enguany recaptarà fons per l’Associació Espanyola de Linfangioleiomiomatosis (AELAM). L’objectiu és continuar avançant en la recerca per millorar el diagnòstic i trobar un tractament per a aquesta malaltia minoritària que avui dia no té cura.

La Linfangioleiomiomatosis (LAM) és una malaltia minoritària d’origen desconegut i de diagnòstic difícil que principalment afecta dones en edat fèrtil. Es caracteritza per causar un creixement anòmal de cèl·lules als pulmons, generant una patologia que destrueix l’òrgan amb progressió lenta però continuada. La LAM no té cura, però existeix un fàrmac anomenat rapamicina que, en la majoria de casos, permet alentir el progrés de la malaltia. Si la medicació no té èxit, cal recórrer a un trasplantament complet de pulmons.

L’Associació AELAM dona suport a la recerca en LAM liderada pel Dr. Miquel Àngel Pujana, investigador principal del grup de recerca en Càncer de Mama i LAM de l’IDIBELL, IDIBGI i l’Institut Català d’Oncologia (ICO). “La nostra recerca busca identificar biomarcadors que facilitin el diagnòstic no invasiu d’aquesta malaltia minoritària”, afirma el Dr. Pujana, que afegeix: “en paral·lel, també investiguem per trobar teràpies dirigides que permetin eliminar per complert les cèl·lules LAM en les pacients”.

Ja fa prop de 10 anys que l’AELAM col·labora amb aquest grup de recerca: “Estem profundament agraïts pel suport continu de l’Associació AELAM a la nostra recerca en LAM. La implicació dels pacients en el finançament i el seu suport a la investigació són pilars fonamentals que impulsen la translació dels nostres descobriments cap a avanços tangibles en la cura d’aquesta malaltia”, subratlla el Dr. Pujana.

Quatre categories de la Milla 2024

La VIII Milla Nàutica Solidària Bombers de Barcelona és una travessa aquàtica no competitiva que se celebrarà el diumenge 30 de juny a les 10:00 h a la Platja del Bogatell, al costat de la Base Nàutica. Els participants podran escollir entre quatre distàncies: Mitja Milla (926 metres), Una Milla (1.852 metres), Dues Milles (3.704 metres) i Tres Milles (5.556 metres), amb un temps màxim de 2 hores per completar la prova. Les inscripcions es poden fer a la web de l’Agrupació Cultural i Esportiva dels Bombers de Barcelona: https://www.acebombersbcn.cat/viii-milla-nautica-solidaria-bombers-de-barcelona-2/

El preu d’inscripció és de 15€, destinant-se els fons recaptats a l’Associació Espanyola de Linfangioleiomiomatosis (AELAM). Al final de la travessa, es realitzarà un sorteig de material i experiències ofertes pels patrocinadors de la milla.

Scroll to Top