IDIBELL, reacreditat com a Instituto de Investigación Sanitaria per l’Instituto de Salud Carlos III

Els tràmits per a la renovació van començar al desembre de 2023, culminant amb una visita d’auditors els dies 13, 14 i 15 de març d’aquest any.

Aquest reconeixement, que ha de ser renovat cada cinc anys, permet a l’Institut per accedir a diverses fonts de finançament proporcionades pel Ministeri de Sanitat.

L’IDIBELL va ser un dels primers cinc centres a ser certificat el 2009. Actualment hi ha 35 instituts acreditats, vuit dels quals a Catalunya.

Campus

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) ha estat acreditat novament aquest mes de maig com a Instituto de Investigación Sanitaria per l’Instituto de Salud Carlos III. Aquesta certificació avalua l’excel·lència en investigació i un finançament adequat, i assegurant l’ús adequat dels recursos públics i privats del centre. Gràcies a aquesta fita, l’Institut podrà continuar accedint a diferents programes d’investigació per obtenir fons competitius per desenvolupar nous projectes i garantir el manteniment i la millora dels recursos tècnics i humans actuals.

L’IDIBELL va ser un dels primers cinc centres d’investigació sanitària a ser certificat per l’ISCIII el 2009. Des de llavors, ha renovat la seva acreditació cada cinc anys. Per aconseguir-ho, els tràmits per a l’última renovació van començar al desembre de 2023, culminant amb una visita d’auditors els dies 13, 14 i 15 de març d’aquest any. Finalment, la setmana passada, el Comitè d’Avaluació va emetre un informe favorable per a l’acreditació de l’IDIBELL, confirmant la seva excel·lència en la recerca sanitària.

Aquesta nova acreditació implica formar part d’una xarxa d’instituts vinculats al Sistema Nacional de Salut i poder utilitzar l’acreditació atorgada com un element de difusió de les activitats de recerca. Juntament amb l’avaluació CERCA, que també es va dur a terme a finals de 2023, l’IDIBELL es posiciona com un pol d’excel·lència en investigació translacional en salut, fomentant la cooperació entre recerca bàsica i clínica. Actualment, l’IDIBELL és un dels 35 instituts de recerca en salut acreditats per l’ISCIII, vuit dels quals es troben a Catalunya.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top