Dues infermeres de Bellvitge reben el Premi Jove Talent de la Societat Catalanobalear d’Infermeria

  • La investigadora predoctoral de l’IDIBELL i de l’Hospital de Bellvitge Andrea Urbina rep el premi en la categoria de Recerca.
Premis talent jove infermeria_WEB

Andrea Urbina i Cristina Subirana, ambdues infermeres de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), han estat guardonades amb el Premi Jove Talent en la VII Edició dels Premis Tenim Talent de la Societat Catalanobalear d’Infermeria. Els premis s’entregaran el proper 30 de maig a l’Auditori de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.

En la categoria de Recerca, ha estat reconeguda per la seva destacada contribució Andrea Urbina, infermera de l’Àrea de Qualitat, Metodologia i Coneixement de l’HUB, investigadora predoctoral, secretària del Grup d’Investigació Infermera GRIN-IDIBELL i professora associada de la Universitat de Barcelona. Els resultats preliminars de la seva tesi doctoral  ja han estat premiats pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, la Societat Catalana de Medicina d’Urgències i Emergències i el Consell General d’Infermeria.

En la categoria d’Atenció Hospitalària, ha estat premiada Cristina Subirana, infermera de Pràctica Avançada (IPA) en Malalties Respiratòries i Cirurgia Toràcica a l’HUB i professora associada de la Universitat de Barcelona. Subirana treballa amb un equip multidisciplinari en un innovador estudi sobre la microbiota intestinal en pacients tractats amb antifibròtics pulmonars. De fet, en els darrers anys s’ha format en nutrició i dietètica, el que l’ha portat a impartir tallers solidaris per a pacients amb càncer de pulmó i mama sobre la prevenció del càncer amb l’alimentació i l’estil de vida, a més de fer divulgació amb el seu projecte a xarxes socials @healthyfoodiecris.

Els Premis Tenim Talent tenen com a objectiu reconèixer joves infermeres i infermers amb talent, capacitat, aptituds i actituds excepcionals. Els guardons estan destinats a joves professionals amb carisma i amb un alt impacte dins la seva àrea d’expertesa i projecció de futur. Els candidats han de ser nascuts com a màxim l’any 1989 per poder presentar la seva candidatura.

Aquests reconeixements posen de manifest la dedicació i el ferm compromís de les infermeres de l’Hospital de Bellvitge i de l’IDIBELL en la seva tasca professional i en la seva contribució al desenvolupament de la disciplina.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC.

Scroll to Top